Поетесата Надежда Захариева гостува в Златица

 

На 15 юли в клуба на инвалидите в Златица бе организирана среща с поетесата Надежда Захариева. Гост на срещата беше кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

Срещата бе открита от председателя на организацията Петрана Цакова с едно от стихотворенията на поетесата, след което думата бе дадена на поетесата. 

Надежда Захариева сподели за честите си идвания в района. Основните теми на разговора бяха за Дамян Дамянов, за красотата във всяка една човешка възраст, за радостта и щастието в живота. Поетесата се определи като трагикомик, защото трагедията на човека е, че тялото остарява, а комедията, че духът остава млад. Преди да рецетира свои стихотворения Надежда Захариева разказа за впечатленията си от посещенията си сред български общности в чужбина.

Надежда Захариева прочете доста от стиховете си и отговори на въпросите на публиката. 

Съпричастна с болката на всеки, който се е грижил за човек с физическо увреждане, талантливата авторка накара присъстващите да я възприеме като обикновен човек, с всичките болки, радости и ежеднивни премеждия. Получи се една емоционална дискусия за изкуство, за отношенията мъже – жени, за семейство и най-вече за любов. Нейният позитивизъм внесе частица надежда у присъстващите и накара всички да се разълнуват и засмеят.

В края на гостуването си поетесата бе зарадвана с множество букети с цветя.

Добави коментар