Повече от успешен дебют

ІV международна учителска спартакиада

От 30 юни до 3 юли в курорта „Албена“ се проведе Четвъртата международна учителска спартакиада с участието на над 800 учители от цялата страна и гости от Словения. За пръв път на този най-голям спортен форум за педагози имаше и пирдопско участие. В състезанията по плажен волейбол, стрийтбол, тенис на маса и теглене на въже се включиха Теодор Колев, Ресми Бобев и Петър Лалов от СОУ „Саво Савов“, Мария Иванова, от ЦДГ и Йорданка Новакова от ОУ – с. Буново. Групата се ръководеше от Антоанета Димитрова.
Въпреки липсата на опит, отборът постигна успех в представянето си по отделните спортове. В надпреварата по плажен волейбол мъжкият отбор се представи много добре, като достигна до 5 място от участващите 20 отбора. В оспорвана борба състезателите завоюваха 4 победи в предварителните групи и паднаха в две от срещите и то само от миналогодишните шампиони – отборът на Чирпан, и победителите за 2008 година – отборът на София.
В състезанието по стрийтбол същият отбор отново завоюва 5 място. Успешно се представи и Йорданка Новакова в състезанието по тенис на маса, която отпадна след една победа и една загуба. Цялата група се опита да покаже характер в състезанието по теглене на въже, но отпадна след две дисквалификации, поради лошо разясняване на правилата от страна на организаторите. В крайна сметка пирдопските учители оценяват своето участие като успешно, а класирането си задоволително – все пак това е само първо участие. У всички тях желанието за по-добро представяне остава за следващата година, когато се надяват да се подготвят по-добре – още повече, че сега са запознати с условията и правилата на това единствено по рода си състезание в България.
Не на последно място, всички участници от Пирдоп изразяват своята благодарност на хората, без които всичко това щеше да е невъзможно – спонсорите – синдикалните организации на КНСБ в „Челопеч – Майнинг“ и „Кумерио – МЕД“, Йордан Биков и Димитър Гочев.
(На снимка част от отбора с Янка Такева и Гиго Йорданов от СБУ).

Антоанета Димитрова – секретар на Общинския координационен съвет на СБУ – Пирдоп

Добави коментар