Пирдопчани отбелязват годината на Русия в България

На 22 април Смесеният битов хор към читалище „Напредък“ в гр.Пирдоп взе участие в честването на 130-та годишнина от Освобождението на България от турско робство и Годината на Русия в България. Събитието се състоя в Централния военен клуб в столицата по инициатива на Съюза на независимите писатели.
По традиция община Пирдоп винаги е подпомагала изявите на читалищните дейци. Кметът на общината Антоанета Илиева осигури автобуса за пътуването до София, за да се осъществи участието на пирдопските културни дейци в националното събитие.
В отговор на тяхното представяне, изправило на крака цялата зала, Георги Душански – председател на Инициативен комитет „Родолюбие – София“, изпрати благодарствено писмо до кмета Антоанета Илиева, в което изказва благодарността си към Пирдопския хор, с ръководител Кузман Кузманов за проявеното уважение и достойно представяне.

 

Инициативен комитет „Родолюбие – София“

 

До
Кмета на Община Пирдоп
Антоанета Илиева

 

Уважаема госпожо Илиева,

От името на организаторите на тържественото събитие по случай Годината на Русия в България и 130 години от Освобождението на България от турско робство, приемете най-сърдечната ни благодарност, че откликнахте на това честване. Вашият жест категорично говори, че Вие пирдопчаните, сте достойни следовници на предците Ви. Чудесният Ви хор, който завладя публиката и обогати съдържанието на програмата на събранието, е неоспоримо доказателство за това. Всичко, което направихте и начина, по който го направихте, недвусмислено подчертава, че народната обич към братята освободители е жива и никога няма да увехне!
Моля Ви, предайте на перлата на град Пирдоп, отличния хор с ръководител Кузман Кузманов и на представителите на културната Ви общественост, уважили честването, най-сърдечната ни благодарност.
Позволете ми да изляза от официалния тон и да извикам – Браво, пирдопчани!

 

Председател на И.К. „Родолюбие“: Г. Душански
29.04.2008г.
гр. София

Добави коментар