Настроение за два празника!

Пенсионерите от Златица и Пирдоп отпразнуваха  заедно Св. Валентин и Трифоновден

По закона на биологията, младите хора са обсебили за себе си 14 февруари – Св. Валентин, Ден на влюбените, а на възрастните са оставили „Трифон зарезан”. Не така обаче мислят пенсионерите от Златица и Пирдоп, които на този ден организираха дълго запомнящ се празник, по време на който доказаха, че годините не са пречка нито за любовта, нито за виното. След миналогодишната изява в Пирдоп, тази година в Златица се състоя тържество, организирано от двата клуба на пенсионера. Първоначално двете ръководства проведоха среща в златишкия пенсионерски клуб. Те бяха приветствани с „Добре дошли” от Сашка Добрева, културно-масовик на клуба. След размяна на взаимна информация, основното тържество се състоя в ресторант „Средногорие”, който побра над 150 души. Гости на тържеството бяха кметът на общината Нонка Каменова, която повече от половин час лично раздаваше на всеки един от присъстващите по един карамфил и шоколадов бонбон, председателят на ОбС – Златица Сашка Кърпарова, председателят на ПК „Златица 91” Костадинка Медарова и др. Председателят на Златишкия клуб Александър Мичков се обърна с топли думи към хората, дали през годините своя труд и знания за изграждане на двете общини. Той вдигна тост за здраве и дълъг живот на хората от третата възраст и изказа убеждение, че срещите на пенсионерите от Златица и Пирдоп ще станат традиционни. Бяха съобщени спонсорите:”Кумерио мед” – АД предоставил 1900 лв. на клуба, „Челопеч майнинг” – ЕАД, ПК „Златица 91”, управителят на ресторанта Стоян Милев, Мария Николова, която дари по 100 лв. на двата клуба, редакцията на в.”Камбана”, Георги Евтимов, община Златица, която е дарила 200 лв., Сашка Кърпарова, „Автомагистрали Хемус”, д-р Попов и още много граждани и бизнесмени.
Петър Кънев прочете кратка историческа справка за клуба на пенсионера, създаден през 1975 г. и проследи неговата дейност до сега. Бе изказана благодарност към всички бивши кметове, които през последните 33 години са допринесли за неговото изграждане, обзавеждане и издръжка.
Деца от ОДЗ „Вяра, Надежда, Любов” изнесоха концерт от песнички и стихотворения, с които поздравиха своите баби и дядовци, а малката народна певица Вероника Начева получи много аплодисменти за своите изпълнения.
Председателят на Клуба на пенсионера – Пирдоп Симеон Кирилов благодари за поканата двата клуба да бъдат заедно, за топлото посрещане и голямото внимание, което им е оказано. Той прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Пирдоп Антоанета Илиева, който беше изслушан с голям интерес. След него славеите на читалище „Хр. Смирненски” с ръководител Кузман Кузманов изнесоха поздравителен концерт. Тържеството продължи до късно с разиграване на богата томбола, много песни, танци и хора.

Добави коментар