Пази се от кучета!

 

 

• Тодор Чомпалов

Трудна е борбата срещу безпризорната кучешка напаст, която обикаля настървено по улиците и се размножава безконтролно. Тази ежедневна картина не подминава и Златица. Един от първите актове на ОбС бе приемането на Програма, относно популацията на уличните кучета, с фиксирани в нея дейности и срокове, които кметът трябваше да изпълни. За съжаление както и при много други случаи, Нонка Каменова захвърли в кошчето и това решение на вечно пречещият й ОбС и не го изпълни.
Това принуди един общински съветник да сигнализира районната прокуратура. Съответните служители са извършили необходимите проверки, като основно са снели обяснения от кмета на общината. Въз основа на тях са стигнали до извода, че няма елемент на престъпление и нещата се прекратяват. В изпратения от прокуратурата документ се посочва, че според Нонка Каменова основната причина била в липсата на пари. Там е работата, че никога тя не е информирала ОбС, че заради това програмата не се изпълнява. Споменават се и някакви обяснения на Веселин Василев, бивш гл. инженер на общината, когото вече малцина си спомнят кога е работил там. Освен това кметът на общината е казала, че се изграждат клетки за кучкарник. До сега нито един общински съветник не е чувал да има изготвен проект за такова съоръжение. Едно е кучкарник, друго е колибка за Шаро.
Истината е, че днес кучетата в Златица се увеличават и си разпределят зоните на обитаване. Любимото място на една от глутниците е около бора пред читалището, а друга обикаля училището, трета е около магазините. Така и ще бъде, поне до октомври 2011 година!..

Добави коментар