Отлично представяне на олимпиадата по информационни технологии

На 19 март в София се състоя областният кръг на олимпиадата по информационни технологии.
Олимпиадата премина през няколко направления във възрастова група от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас.
Възпитаниците на СОУ „С. Савов“ – Пирдоп и на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица са се представили отлично и са завоювали първите места.
В по-малката възрастова група това са: Радослав Чардаков с 92 точки, Гергана Балканджиев – с 82 точки от СОУ – Пирдоп и Димитринка Бонкова – с 80 точки от СОУ – Златица. В по-голямата възрастова група, класацията е следната: От СОУ – Пирдоп Паулина Ангелова – с 92 точки, Николай Миков и Николай Велков – с 85 точки, Ивелина Велчева и Николай Нейков – 85 точки и Иван Добрев и Димитринка Стойкова от СОУ – Златица – с 84 точки. Това са сериозни постижения, които се дължат преди всичко на преподавателките по информационни технологии Донка Чардакова и Даниела Самарджиева.

Проектът, с който Паулина Ангелова, ученичка от ХІ б кл. Се е представила на олимпиадата се нарича Step by step.
Той представлява игра за малки деца за обучение по английски език. Състои се от три части. Първата е картинен речник, втората е картинка, съставена от точки и буквички. Със всяка картинка трябва да се свърже буква и по този начин децата ще научат азбуката.
Третата част е нещо, като изпит, като картинен речник. Например дадени са 3 картинки от картинния речник и трябва да се избере правилната. Тя сподели, че е постигнала този резултат, благодарение на своята преподавателка Донка Чакардъкова, тъй като за първи път е работила с флаш и в процеса на работата се е учила.
Единственото от което се е притеснявала са били съучениците й от Пирдоп, докато конкурентите от другите градовеса били на доста ниско ниво.
Предтои второ класиране, на което Паулина се надява да бъде класирана за националния кръг и на него отново да се представи така добре.
Седмокласникът Радослав Чардаков – първенец в по-малката възрастова група е представил пред комисията проекта „ Сафари в Африка“, в няколко части. Първата част е историческа. Всичко е наредено по хронологичен начин. Има 2 игри – една сафари и една кръстословица.
Първоначално проектът е бил направен във вид на презентацията за предишното състезание, което му отнело около година време. А преработката на флаш формат е станала за седмица.

 

Добави коментар