Освещаване на новите блокове в Пирдоп

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 11 май, в навечерието на откриването на „Влайкови дни 2011″, се състоя официалното освещаване на новите блокове А1 и А2 в центъра на Пирдоп. Инвеститори на мащабния проект са фирмите „Дева Транс“ ООД, „Реиж“ ЕООД, „Технолоджи 2001“ ЕООД и „Транс Билд“ ЕООД.
Официални гости на събитието бяха народният представител от ПП ГЕРБ – Емил Димитров, зам. областен управител Мария Кунина, началник Областен инспекторат по образование Христо Андреев, началник Обл. ДНСК – Елена Боянова, директор на РЗИ – д-р Георги Канзов, директор на РИОСВ – Стефан Борисов.
От името на инвеститорите инж. Георги Ватахов разказа за това което ги е провокирало да превърнат това доскоро неприветливо място в центъра на града в най-атрактивен и модерен жилищен комплекс. Той благодари на всички, че с присъствието си са уважили този малък празник по случай закриването на строителството на инвестиционния проект. Инж. Ватахов сподели чувствата на удовлетвореност от добре свършената работа и благодари на общинска администрация Пирдоп за ползотворното взаимодействие и създадения благоприятен инвестиционен климат, както и на всички над 150 работници от фирмите изпълнители.
Кметът на общината Антоанета Илиева поздрави гостите и присъстващите и благодари за поканата да бъде официален гост на откриването на новите блокове. Тя направи кратка ретроспекция на историята на изграждането и стопанисването на сградите от 1989 г. до днес. В края на словото си кметът заяви, че в лицето на Петя Йотина, инж. Георги Ватахов, инж. Иван Велин и на инж. Атанас Гардаков, община Пирдоп има силен и желан партньор. Техните фирми са едни от най-щедрите спомоществователи на „Влайкови дни 2011″. От името на общинското ръководство тя връчи на всеки управител плакет „Инвеститор на годината“ за реализирана най-значима и въздействаща инвестиция на територията на община Пирдоп през 2011 г.
Поздравление към инвеститорите и собствениците поднесе и депутатът Емил Димитров, който каза, че правителството радушно посреща българските инвеститори и много се радва на техните успехи. Задачата на правителството е да осигури благоприятна инфраструктура и пъргаво работеща администрация за развитието на частния бизнес, който движи страната. Той съобщи, че е провел разговор с премиера Борисов за пускането на пътя през тунела на „Кашана“ и още на следващия ден е възложено проучване за решаване на проблема с директната връзка със Северна България.
Отец Недко Бръмбаров отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие и освети новите сгради. Музикален поздрав към присъстващите поднесоха талантливите Кристина и Николай от с. Душанци. След това, официално лентата прерязаха Антоанета Илиева, Емил Димитров и представителят на новодомците Донка Бикова.

Добави коментар