Община Пирдоп награди дейци на културата и образованието

По случай 24 май, ръководството на община Пирдоп организира тържество, на което бяха наградени дейци на образованието и културата, по случай Деня на славянската писменост и култура. То се протече в една топла и сърдечна обстановка, в Ритуалната зала на читалището, в присъствието на бивши и настоящи директори, учители и възпитатели от учебните и детските заведения, читалищни и културни дейци. При влизането на всички присъстващи бяха подарени рози.
Шестгодишната Мона Симеонова от ЦДГ „Невена Генчева“ изпълни известното стихотворение „Учителко добра“, а вокалната група от СОУ „Саво Савов“ изнесе кратък концерт – букет от популярни и обичани песни.
Към присъстващите, изпълнили до краен предел залата, с кратко слово се обърна кметът на общината Антоанета Илиева. Тя честити на всички най-светлия български празник. В словото си тя каза, че за нея учителите са хората, които държат в ръцете си бъдещето и ги призова да го направят още по-добро. Признание бе отдадено и на дейците на културата. Кметът на общината пожела здраве и много творчески успехи, след което награди номинираните от училищата и детските заведения педагози.
Председателят на читалището Милена Мачканова обяви решението на настоятелството за обявяване на почетни членове за принос в културната дейност на общината –
Мери Вътева, Георги Янакиев, Невена Петкова, Мария Попова, Трайчо Гогов, Борис Ненов и Фани Семерджиева – посмъртно. Наградите с плакетите връчи кметът на общината.
След тържествената част кметът Антоанета Илиева вдигна тост и пожела на всички, които със своя труд допринасят за развитието на образованието и културата здраве, успехи и творческо дълголетие, след което поведе хорото.

Добави коментар