Община Мирково – Европейски условия за работа на общинската администрация

На 11 февруари, денят в който Българската православна църква почита паметта на Св. Георги Софийски нови, изгорен от турците през 1515 година заради христовата му вяра, в сградата на Общинската администрация се състоя тържество. Беше открит ремонтираният основно втори етаж, в който при една изключително модерна европейска обстановка ще работят кметът и общинските служители.
Преди 13 години Общото събрание на ПК „Пчела” е взело едно правилно решение – да продаде етажа на общината, предвид нейните по-големи възможности и намерението да се оформи един красив център. Ремонтът започна през предишния мандат, а завършването му и оборудването със съвременно офис обзавеждане приключи още в началото на мандата на кмета Цветанка Йотина. Изпълнител на строителните работи е фирма „Симстрой 2000” – ЕООД, с управител инж. Симеон Бабуров. Същата фирма е главен изпълнител на бъдещия керамичен завод в Мирково, в който ще бъдат внедрени най-новите световни технологии.
Предвидено само за администрацията, тържеството се превърна в общоселско. Присъстваха много жители на селото, общински съветници, кметове на съставните села. Отец Николай извърши водосвет и поръси със светена вода кмета на общината Цветанка Йотина, председателя на ОбС Павел Данкин и останалите хора. Той подари на общината икона, с изображенията на Св. Димитър и Св. Георги. Цветанка Йотина поздрави общинските служители с новата придобивка, която несъмнено ще допринесе за по-доброто и качествено обслужване на населението, а ергономичните условия ще повишат творчеството в работата. В името на толерантността, тя припомни заслугите на бившите кметове Харалампи Нончев и Николай Тотев, за да я има днес тази сграда, както и на Стефан Хрисков, Цвятко Мутафов и Иван Станишев допринесли за отчуждаването на терена и изграждането на кооперативния дом-паметник. Кметът на общината вдигна тост за здравето на всички служители на общината, след което присъстващите разгледаха всички стаи, а отец Николай не пропусна да поръси със светена вода нито един кабинет.
На втория етаж ще се помещава приемната и кабинетът на кмета на общината, секретаря на общината, финансово-счетоводната служба, техническата служба, служба регионално развитие, екология. Прави много приятно впечатление голямата многофукционална конферентна зала.
Вече е факт, че ОбА и ОбС в община Мирково разполагат с една собствена, модерна сграда, с добре оборудвани и компютъризирани кабинети – условия, без които една европейска община не би могла да работи пълноценно.
Нека да е честита новата административна придобивка на община Мирково!

Добави коментар