Областният управител награди руския посланик

На 23 юли в залата на Областната управа в София се състоя тържество във връзка с награждаването на Негово превъзходителство досегашния извънреден и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Потапов по случай на официалното му отпътуване от страната. На тържеството присъстваха кметове от Софийска област, областната управа, медии.
Областният управител Емил Иванов връчи на Анатолий Потапов грамота и медал. Бе прочетен поздравителен адрес. Под звуците на руска музика в една завладяваща обстановка областният управител се обърна с топли думи към госта. Той благодари за чудесната работа, която са извършили през годините по време на почти съвпадащите им се мандати. Анатолий Потапов е помогнал съществено за развитието на регионалните взаимоотношения между Софийска област и Петербург, Москва, Екатерининбургска и Тюменска области. Разменени са много делегации и осъществени редица контакти. Установиха се чудесни приятелски отношения. Емил Иванов благодари както на дипломата, така и на човека Анатолий Викторович за това,че винаги се е озовавал в тежки моменти и е помогнал както на софийска област, така и на цяла Българя.
В отговор на добрите думи към него Анатолий Потапов изрази радостта си, че има възможност да бъде гост на областната управа и му е приятно да осъзнае, че неговият труд се оценява толкова високо. Радва се, че съдбата го е изпратила в България, където българският народ умее да цени дружбата. Осъществените по време на неговият мандат проекти са добри за двете държави. Най-важното според него е, че отново преоткрихме, че дружбата между двата народа е била заложена от предците ни и не можем един без друг. Няма сила, която може да ни раздели, защото сме от една вяра. Той благодари на всички за оказаното внимание и заяви, че ще съхрани в годините дружбата и любовта към България и българския народ.
След тържествената част областният управител даде изискан коктейл в чест на високия гост.

„К“

Добави коментар