Обзор на спортната дейност на СКТМ „Пирдоп 2000“ през 2014 година

През изминалата 2014 г. отборът на децата до 12 години от спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000″ взе участие във всички държавни първенства. През юни месец децата играха в държавното индивидуално първенство, което се проведе в Горна Оряховица и се класираха на 32 място. На 8 и 9 ноември отборът участва и в държавния турнир „Млад олимпиец“, който стимулира младежкия спорт. Играха добре, като на отборното представяне взеха две победи, но на осминафинала загубиха от състава на Пловдив. От 5 до 7 декември децата взеха участие в държавно отборно първенство, което се проведе в Пловдив. На него СКТМ „Пирдоп 2000″ се класира на седмо място. В състава до 12 г. има 13 деца, от които на състезание участват 6 и се представят добре. От тях в бъдеще очакваме развитие и множество успехи. Треньор на отбора е Йордан Лазаров. 

Мъжкият отбор играе в по-долната „В“ група, като до юни месец 2014 г. играехме в по-горната група, но тогава загубихме от отбора на СК „Ст. Николов“ – Златица и отидохме в долната група. В състава има 15 спортисти, като 7 са активни състезатели. През настоящата година ще се борим да преминем отново в по-горната „В“ група.

Ветераните взеха участие в III държавно отборно първенство, което се проведе на 31 октомври и 1 ноември в Пловдив. Във възрастовата група от 40 до 50 години не успяхме да се класираме за втори кръг. Във възрастовата група над 60 години Никола Панов от Пирдоп, Семко Александров от Карлово и Кънчо Шопов от Чавдар направиха отбор, който игра от името на СКТМ „Пирдоп 2000″ и се класира на трето място. През месец май представители от клуба взеха участие в състезанието по тенис на маса, организирано от СК „Ст. Николов“ – Златица. На него Никола Панов спечели бронзов медал.

Изразяваме благодарности към община Пирдоп и Аурубис България за подменената настилка в спортната залата, което допринася за развитието на спорта в града. При откриването на залата организирахме Коледен турнир, с който и приключихме спортната 2014 г.

Георги Георгиев – председател на СКТМ „Пирдоп 2000″

Добави коментар