Никола Треан – изп. директор на Аурубис България получи поетния знах на ХТМУ

София, 21 ноември 2013 г. – На специална церемония в зала „Проф. д-р Асен Златаров“ на Химикотехнологичния и металургичен университет – София, изпълнителният директор на Аурубис България Никола Треан бе удостоен с Почетния знак на висшето училище. Високото отличие, връчено му от ректора проф. д-р Митко Георгиев, му се присъжда от Академичния съвет за принос в развитието на ХТМУ и утвърждаването на специалностите, свързани с цветната металургия за водещи научни дисциплини на университета. 

„Горд съм да приема този Почетен знак, който е признание не само за мен, а най-вече за колектива на Аурубис България, защото чрез своите знания и опит завършилите наши специалисти в ХТМУ доказват на практика качеството и авторитета на университета. Зная, че това отличие задължава много и гарантирам, че компанията и в бъдеще ще бъде партньор в научно-образователната дейност на университета.“, каза Никола Треан по време на церемонията.

Един от приоритетите в социалната политика на Аурубис България е подпомагане и стимулиране на образованието и учебните заведения, които създават кадри за металургичната индустрия в страната. Всички специалисти, работили и днес изпълняващи възлови длъжности в компанията са подготвени в ХТМУ. Компанията и висшето училище са дългогодишни партньори в стремежа си за издигане на научната подготовка и знания на студентите. От важно значение за тяхното израстване е предоставянето на възможността да провеждат своя стаж и повишават професионалната си подготовка в реална работна среда.

Добави коментар