Нека да е здрава, щедра и честита Новата 2010! И ……. да ни върви на бебета!

 

 

Три са първите бебета на годината
за района

България я има, благодарение на българската майка, която е раждала, ражда и ще ражда българчета, особено в условия на демографска криза, в която е изпаднала страната ни. По традиция жителите на района очакват всяка година кое ще бъде първото родило се бебе. Статистиката показва, че през последните години на 1 януари се раждат бебета. За Новата 2010 год. трябваше да изминат шест дни, за да се появи не едно, а три бебета момиченца.
Първото бебе на годината се казва Емилия Димчова Атанасова от Златица, което се роди в 09.05 часа на 6 януари – Богоявление. То тежи 2.520 кг и е дълго 48 см. Щастливата майка е Мария Борисова Атанасова.
Малко по-късно в 11.40 ч. на същата дата Лидия Матеева Димовска от Пирдоп роди второто бебе на района, което се казва Николета Любомирова Овчарова. То тежи 3.470 кг и е дълго 49 см. За майката това е второто дете.
Третото момиченце което се роди през същия ден се казва Божидара Лазарова Първанова, а майката е Светлана Маринова Костадинова. Бебето тежи 2.780 кг и е дълго 47 см.
Пожелаваме на трите момиченца, появили се първи през 2010 г. да бъдат живи и здрави, да израснат умни и красиви българки.
През 2009 г. в Пирдопското акушеро – гинекологично отделение се родиха 71 бебета, от които 40 са момчета и 31 са момичета. Последното бебе за изминалата година също е момиче и се казва Ивайла Иванова от Пирдоп. Тя се роди на 22 декември от щастливата майка Иванка Димитрова.

Добави коментар