На добър час, абитуриенти!

СОУ „С. Савов“ Пирдоп

На 15 май СОУ „С. Савов“ – Пирдоп изпрати своите зрелостници от випуск 2014. Ритуалът по традиция бе подготвен от учениците от XI клас.

Последният звън на звънеца събра учениците в центъра на училищния двор. Водещи на празника бяха Вирджиния Антонова и Петя Петрова. В очите на зрелостниците се четеше и радост и тъга. Те бяха поздравени с песен от вокалната група на училището. Поздравителни речи към тях отправиха класните им ръководители – Даниела Ганчовска и Антоанета Димитрoва. Те пожелаха на своите ученици успех на предстоящите матури и да успеят да се реализират в живота. Поздравителни слова към зрелостниците отправи и Кристина Велкова от XI клас.

Всеки един от абитуриентите си тръгна със своя снимка на фона на сградата на училището.

АТПГ – Златица

На 15 май в училищния двор на АТПГ Златица се събраха учители и ученици, за да изпратят зрелостниците на учебното заведение. 

Тържественото изпращане започна с поднасяне на цветя на класните ръководители. Осмокласниците поднесоха по един малък подарък на всеки един от завършващите. В своето обръщение към тях, те им пожелаха професионални и лични успехи. 

Поздравителен адрес към учителите от професионалната гимназия прочете зрелостникът Петър Джонгов. Той изказа своята и на съучениците си благодарност, че през изминалите пет години са научени преди всичко да бъдат хора. С приветствени думи към абитуриентите се обърна директорът на училището инж. Величка Баланова. Тя изрази своето вълнение и тъга в този миг на раздяла и пожела на абитуриентите да сбъднат своите мечти, както и да бъдат приети в желаните от тях университети.

След това се състоя церемония по предаване и приемане знамето на училището и огъня на знанието.

По стара традиция директорът плисна менче с вода с пожелание „На добър час“. След това дванайсетокласниците засадиха дръвче в училищната алея, продължавайки традицията.

 

ПГМЕ – Пирдоп 

На 19 май с тържествена церемония абитуриентите от ПГМЕ се простиха с училищното знаме, с учителите и с по-малките си съученици. Дворът на гимназията бе празнично оживен и изпълнен с много родители и близки на зрелостниците от Випуск 2014 г. Красиви тоалети, балони, много музика и цветя и разбира се, приповдигнато настроение – такава беше атмосферата в тази паметна за всички вечер. Здраве, късмет и много успехи получиха като пожелание вече порастналите момичета и момчета, поемайки с много вълнение за своя незабравим абитуриентски бал.

Добави коментар