На гости

На 28 май група от клуба на пенсионерите в гр. Пирдоп, гостува на пенсионерите от с. Чавдар.
При отбивката за самото село ни направи силно впечатление, че докъдето стига погледът ни, не видяхме парче пустееща земя. Това говори, че там живеят много трудолюбиви и отговорни хора. Същото се отнася и за самото село – благоустроено с асфалтирани улици, обликът му е европейски и това се дължи на кмета на селото и на цялата общинска администрация.
Посрещнати бяхме от Димитър Христов и поканени в клуба им за кратка почивка и скромна почерпка, откъдето бяхме извозени до комплекс „Св. Петка“, където беше и самото празненство.
Първо посетихме новопостроения параклис и запалихме свещица за здраве и благоденствие и запечатихме видяното със снимка за спомен. Настанихме се под прекрасния заслон, където заедно обядвахме и се веселихме.
Домакините имаха страхотна организация и подготовка за цялото тържество. Поздравления бяха отправени от председателя на клуба в с. Чавдар Никола Геров и от кмета Пенчо Геров. Представен беше танц от учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, певческата група при клуба пя песни, имаше и други индивидуални изпълнения. Нашата певческа група също изпълни няколко песни.
За самия обяд какво да ви разказваме, такъв курбан не бяхме хапвали от години. Той бе приготвен от майсторските ръце на готвачката Петрана Сеизова. Всичко беше сервирано по изискан начин от ученици от ПГТХТ „Никола Димов“ гр. Пирдоп.
За чудесната природа, за хубавия майски ден и за прекрасното настроение, което създаде диджеят от селото Иван Христов, благодарим! Имаше и хора.
Накрая председателят на пирдопския клуб Симеон Кирилов изказа сърдечна благодарност от името на цялата група, за тяхното гостоприемство и топло посрещане и изрази надежда че ще има бъдещи контакти между двата клуба. Той отправи покана за гостуване на в Пирдоп. Специални благодарности отправяме към кмета на с. Чавдар Пенчо Геров, както и към организаторите на тази среща.

От ръководството на клуба в гр. Пирдоп

Добави коментар