Най-добрият туристически продукт на най-добрата цена

Димитър Панджеров е на 30 години, зодия Скорпион. Родом е от Златица, в момента живее в София. Завършил е ГПЧЕ „Алеко Константинов“ Правец, профил Английски език. Бакалавър и Магистър е по Туризъм и Международен туризъм. Той е собственик и Генерален мениджър на Туроператорска и туристическа агенция Бон Воаяж БГ ООД и хотелска верига Bon Voyage Hotels. Фирмата е основана през 2008 година във Велико Търново.

– Г-н Панджеров, как един млад човек като вас се реши да се заеме с туристически бизнес? Само амбиция достатъчна ли е?
– От самото ми дипломиране, дори и преди това, работя в сферата на туризма. Започнах работа още трети курс като екскурзовод във Велико Търново. Четвърти курс вече работех като администратор в най-голямата хотелска верига в старата столица. След като се дипломирах станах Генерален мениджър на същата хотелска верига, която притежава три хотела във Велико Търново, Арбанаси и Дряново. През 2008 година решихме заедно с моите съдружници да създадем нашата туроператорска фирма. Създаването и лицензирането на фирмата ни отне около 2 месеца. Процесът по създаване на такава фирма в България не е труден, ако знаеш какво правиш – единствено изисква голям набор от документи, които трябва да бъдат събрани и изготвени за много кратък период.
– Какви услуги предлага агенция „Бон Воаяж БГ“ на своите клиенти?
– „БОН ВОАЯЖ БГ“ организира и предоставя голямо разнообразие от индивидуални и групови туристически продукти и услуги като: хотелски резервации в страната и в чужбина, почивки на море и планина, екскурзии по цял свят, романтични ваканции на екзотични острови, обиколни турове, балнеология, разработване на индивидуални програми, бизнес пътувания, семинари и конференции, фирмени мероприятия и тържества, teambuilding програми, инсентив пътувания, екскурзоводско обслужване, самолетни и автобусни билети и различни видове застраховки.
Основната ни цел от началото на 2012 година е насърчаване на нашите клиенти да почиват в България – разполагаме с уникални туристически дестинации за целогодишен отдих. Нашите зимни и летни курорти по нищо не отстъпват на чуждите, а пък и нашите хотелиери се осъзнаха и започнаха да предлагат изгодни промоционални пакети за българските туристи.
– Взискателни ли са вашите клиенти, как успявате да удовлетворите всички техни изисквания?
– Всеки един клиент е взискателен. Нашите клиенти не правят изключение. Вече с наличието на огромното интернет предлагането, всеки наш клиент знае точно какво иска и къде иска да отиде. Нашата роля е да му предложим най-добрия туристически продукт на най-добра цена. Вече сме 4-та година на пазара и се опитваме прецизно да избираме дестинациите и обектите, които предлагаме. Както вече казах, залагаме на „българското“ и смятам, че по този начин ще допринесем за популяризирането на райони, които до този момент не са били предлагани. Такъв район, който може да бъде развиван и предлаган е и моят роден край – Средногорието.
– Какви са най-привлекателните дестинации, които предлагате? Кои са най-предпочитаните от вашите клиенти?
– За 2010 и 2011 година най-предпочитаната дестинация от нашите клиенти беше Турция, и по-точно района Анталия. Едни от привлекателните дестинации, които предлагаме са Дубай, Тунис, Египет и Дубровник. През изминалата година много от нашите клиенти предпочетоха да посетят Париж и Лондон. През летния сезон имахме и доста добро търсене на почивки за нашите морски курорти.
Надяваме се в началото на 2013 година с гордост да кажем, че най-предпочитаната дестинация за нашите клиенти е България.
– Разкажете повече за хотелската Ви верига.
– През 2010 година ние представихме на българския пазар най-новия ни продукт – хотелската верига Bon Voyage Hotels, с първите си два хотела в София Bon Voyage Hotel Orlando и Bon Voyage Hotel Alexander. И двата ни хотела са с категория 3* звезди, бизнес хотели, с отлични условия за хотелско настаняване, провеждане на бизнес срещи, семинари, мероприятия и събития от личен характер. Разположени са в централната част на София и към днешна дата, за моя радост, са едни от предпочитаните хотели от чуждите и българските бизнес туристи, които посещават столицата.
– Имате ли идеи за разработване на дестинации в района на Средногорието?
– Защо не! Районът определено има с какво да се похвали и какво да покаже, и би било едно предизвикателство за нас да го предложим на нашите клиенти.

Интервю на Александра Тодорова

Добави коментар