Най-важното е да завърша успешно образованието си

На 4 ноември Аделина Стоянова навърши 20 години. В момента живее в Магдебург, Германия, където учи Международен бизнес и Икономика в „Otto von Guericke University“. Потърсихме я, за да я поздравим с нейния юбилей и да я представим в нашата рубрика „Малката мис, 17 години по-късно“, тъй като Аделина е едно от малките момиченца, които са красяли страниците на в. Камбана.

 

– Аделина, какво беше твоето детство и кой е най-яркият ти детски спомен? 

– Най-ярките ми спомени от детските години са големите празненства около празниците, заобиколена от всичките ми роднини. 

– Като малка каква искаше да станеш? Сбъднаха ли се детските мечти? 

– Като малка може би мечтаех да бъда актриса, или да се разхождам по подиумите. Със сигурност тръгнах по по-различен път, но това, с което се занимавам в момента е нещото, което наистина искам и ми харесва.

– С какво се занимаваш днес – учене, хобита, спорт? 

В момента главната ми цел е да завърша успешно бакалавърската си програма, което заема по-голямата част от времето ми. Сводното време, което ми остава прекарвам забавлявайки се с приятелите си или посещавайки басейна в спортния център на университета ми.

– Разкажи за следването ти в Магдебург? Липсва ли ти България, семейството, приятелите? 

Следването ми в Магдебург оправда всички мои очаквания, за това какво едно добро образование ще изисква от мен и какво ще ми даде. Иначе казано – не е лесно, но си заслужава.

България ми липсва, естествено, а семейството още повече. Най-трудната част от това да живееш в чужбина е носталгията по най-близките и родината. 

Щастлива съм обаче, че в Магдебург открих истински приятели, с които си помагаме взаимно и ме карат да се чувствам като удома.

– За какво мечтаеш сега? 

– На първо място да завърша успешно образованието си. Но отделно от това – за нови изживявания и по-луди спомени.

– Какво най-много те вълнува? Какви са най-силните ти желания? 

– Една от най-големите ми страсти са пътуванията. Може би от там се заражда и най-силното ми желание в момента е, с приятелите ми да посетим Испания и Франция идното лято. 

– Оптимистка ли си по отношение на бъдещата ти реализация в България? Или може би в чужбина? 

– Оптимистка съм по отношение и на двете възможности, но мисля, че все още имам време преди да взема окончателно решение.

– Имаш ли любима максима? 

– Винаги давай всичко от себе си, бори се докрай, недей да отлагаш за утре и накрая ще си изключително доволен от резултата. 

– Какво най-много цениш в живота, в отношенията между хората? 

– Искреността играе най-голям фактор в отношенията на хората. Другото, което ми прави голямо впечатление в един човек е това дали е амбициозен и мотивиран. 

– Мнението ти за днешното младо поколение на твоята възраст? 

– Днешното младо поколение е много пъстро. Всички се различават с нещо особено, но може би не използват пълния си потенциал за нещата, които наистина имат значение. 

– Как виждаш себе си след още 20 години? 

– 20 години са доста дълъг период, надявам се да съм успяла, постигнала целите си, заобиколена от любимите ми близки и приятели и задължително посетила още много красиви места.

Добави коментар