НУ „Т. Г. Влайков“ Пирдоп – Първокласниците бяха зарадвани с приказки

На 21 октомври доброволци от читалищната библиотека в Пирдоп посетиха първокласниците в НУ „Т. Влайков“ – Пирдоп. Инициативата е подета от Българската библиотечно-информационна асоциация /ББИА/, като част от кампанията за стимулиране на ранното детско развитие.

За да бъде насърчено детско развитие, ББИА предоставя 4 „пътуващи сандъчета“ с 22 книжки за най-малките. Те обикалят читалищните библиотеки в цялата страна. От 25 септември едно от тези „сандъчета“ е предоставено на библиотеката към читалище „Напредък 1869″ Пирдоп, чието съдържание да зарадва първокласниците. Доброволци бяха ученичките от СОУ „С. Савов“ Василена Петканска от VII кл. и Даниеала Иванова от XII кл. Те прочетоха пред най-малките ученици множество приказки, а първокласниците, които се включиха в четенето, изразяваха своите предпочитания. 

„Пътуващото сандъче“ с детски книжки ще остане в библиотеката към читалище „Напредък“ до 25 ноември. До тогава предстоят още няколко четения в началното училище. То ще посети и детските градини в Пирдоп.

Добави коментар