Младите борци на Златица – медалисти!

На 15 февруари в Сливен се проведе държавно лично първенство по класическа борба за деца до 13 години. В него взеха участие над 130 състезатели от цялата страна. Наред с представителите на „Левски”, ЦСКА, „Славия”, „Литекс”, „Локомотив”- Варна се състезаваха пет деца от Спортен клуб „Стоян Николов” гр. Златица с треньор Иван Нешков.

Най-добре се представи шестокласникът Йото Павлов Христов, който с четири победи с туш спечели златен медал и стана републикански шампион в категория до 38 кг. На заседание на съдийската и треньорската комисии единодушно бе взето решение, с което той бе обявен за най-резултатен състезател на първенството и му бе присъдена специална купа.

В категория до 53 кг. в първенството дебютира Николай Георгиев Иванов, ученик от 5 клас от Пирдоп. След три победи той загуби на финала от състезател от спортното училище в Самоков и завоюва сребърен медал.

Бронзов медал до категория 47 кг. завоюва Ганчо Илков Атанасов, ученик от 6 кл. При него се забелязва голямо спортно израстване.

В категория до 32 кг. Станислав Здравков Луков се класира на 7-мо, място а Иван Стоянов Ушанов в категория до 73 кг зае 10-то място и то само след един месец тренировка.

На основата на класирането според общото число на натрупаните точки от спортния тотализатор ще бъде получено съответно финансиране. Към нашите медалисти голям интерес са проявили водещи клубове от страната като „Левски”, ЦСКА др.

Нашите деца са участвали с екипите, осигурени от „Кумерио мед” – АД. Треньорът изказва благодарност към общината, „Автомагистрали –Хемус” – АД и Стоян Милев, осигурили транспорта и храната на състезателите.

В СК „Стоян Николов – Златица” тренират 10 деца и 5 момчета, като вратите на клуба са отворени за всеки. Тренира се дни пъти седмично във вторник и четвъртък.

Представянето на младите борци е повече от успешно. Те се завърнаха с цял комплект медали. От 29 февруари до 1 март в Перник ще се проведе държавно лично първенство за момчета до 15 годишна възраст. Участие ще вземат три състезатели от клуба. Следващото участие ще бъде на 3 и 4 май в Г. Оряховица, където ще се проведе държавният личен отборен шампионат за деца и на 3 и 4 юни в Плевен за момчета. Несъмнено и в тези първенства младите златишки състезатели ще се завърнат с медали.

Добави коментар