Месец на руския език и култура в читалище „Хр. Ботев“ Антон

В библиотеката при НЧ „Христо Ботев – 1925“ започва месец, посветен на руския език и култура. В следващите дни на страницата на читалището във Facebook ще бъдат публикувани интересни факти, свързани с Русия и рецепти от руската национална кухня. 

В библиотеката е представена изложба на 179 тома от поредицата „БИБЛИОТЕКИ ВСЕМИРНОЙ ЛИТЕРАТУРЬI“, предлагаща на читателите възможността да надникнат в пластовете на световното литературно наследство от древността до средата на XX век.

Началото на инициативата бе сложено на 21 юни, когато библиотеката получи дарение от книги, предоставени от граф Стефан Николов – Велик Магистър на Международния Суверенен Християнски Рицарски Орден „Св. Равноапостолен Цар Борис – Михаил Покръстител“. Колекцията е ценна не само с интересните си заглавия, но и с това, че голяма част от дарените книги носят посвещения от авторите. В благотворителната кампания са взели лично участие известни автори и църковни дейци като: родената в село Антон авторка Параскева Димитрова Боримечкова, Видинския митрополит Дометиан, проф. Андрей Пантев, Димитър Мурджев, Лазар Мурджев, Елена Джурова, Цветан Начев.

Дарение от популярна литература направи и госпожа Таня Сотирова – Николова, съпруга на граф Стефан Николов и дългогодишен журналист от БНТ.

От името на нашите читатели изказваме най-дълбока благодарност на дарителите и на г-н Димитър Николов, който верен на антонските си корени направи възможна тази дарителска кампания!

Добави коментар