Мениджър за един ден – мениджър за цял живот

За втори път учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица се включват в Националната инициатива на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден“. Тази година желаещите да се запознаят с предизвикателствата на реални позиции в обществения живот и бизнеса са много. И има защо! Не всеки може да се похвали, че е участвал в управлението на град, банка или фирма с регионално (дори национално) значение. Веднъж преминали бариерата на автобиографиите и мотивационните писма, в утрото на 18 март гимназистите са изправени пред бариерата на собствените си съмнения дали ще се справят. Но само до работното място. След това топлото и приятелско отношение от страна на всички служители кара несигурността да отстъпи място на увереност и желание да видиш и научиш възможно най-много. Впускаш се в ритъма на един обикновен работен ден, усещаш тежестта на проблемите и отговорността за решенията.
Всъщност, оказа се, че за двадесетте момичета и момчета денят е бил и ще остане необикновен – едно докосване до новото и желаното, една крачка към съзряването. Ден, който искат да се повтори!
Благодаря на община Златица, Кумерио мед АД, Централна кооперативна банка, Уникредит Булбанк, радио „Ауреа“, хотел – ресторант „Антик“.
 

Нели Стефанова –
директор на СОУ „Св.Паисий Хилендарски“

„Мениджър за един ден“
в община Пирдоп

На 18 март фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ организира за седми пореден път националната инициатива „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“, която дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.
Във връзка с тази инициатива, в община Пирдоп гостуваха ученици от 12 клас на ПГМЕ – Пирдоп, изучаващи икономическа информатика.
Зам. кметът на общината Симеон Симеонов ги посрещна и ги запозна със структурата на общинската администрация, с реалната работна атмосфера, разказа за специфичните проблеми в общината и начините за решаването им. В хода на разговора Симеон Симеонов даде и някои съвети на младите хора, като подчерта, че на първо място стои човекът с неговите личностни качества, които определят социалния и икономически ефект от работата му. В заключение г-н Симеонов благодари на учениците за проявения интерес и ги увери, че ръководството на община Пирдоп има готовност за комуникация при възникване на въпроси от тяхна страна.

К. Илиева –
Връзки с обществеността в ОбА Пирдоп

One thought on “Мениджър за един ден – мениджър за цял живот

  1. Българин

    Трябва по-често да се правят такива open-door дни. Полезно е и за учениците, и за администрацията.

Добави коментар