Летен лагер в Китен

Лято, слънце и море в Китен. Като добавим и децата – здрави, весели, забавни, се получава невероятно преживяване. Това е летният лагер, организиран и финансиран от Кумерио Мед.
Дните преминаха неусетно в плаж, разходки и игри. Екип от четирима ръководители, спасител и медицинска сестра се грижеха за перфектния ред, доброто настроение и направиха сигурно и спокойно пребиваването.
Всеки следобед на плажа се състезаваха четири отбора – по два момчета и момичета. Игрите бяха забавни, но изискваха и много умения от състезателите. Плажният футбол – момичета, най-много разгорещи страстите. Отборът на „Орлите“ победи след дузпи. Щафетата на пясъка и във водата изискваше не само да се плува добре, но и съобразителност. Голям беше ентусиазмът, с който се изработиха фигури от пясък. Отбор от шест момчета направи невероятен замък и заслужено спечели първото място. Майсторското изпълнение на „Поршето“, „Кукличка“, „Мадамата на плажа“, „Торта-замък“ показаха въображението на децата и привличаха погледите на преминаващите.
Последната вечер лагерът бе официално закрит край басейна на хотела. Обявени бяха победителите. Награди получиха всички участници. Летният отдих на децата им създаде много приятни изживявания, нови приятелства… и желание следващата година отново да посрещнат лятото с вълнуващи мигове на морския бряг.
Кумерио Мед показаха, че не само създават модерна бизнес среда, но имат и модерен поглед върху социалните си програми.
 

Нели Стефанова – директор на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица

Добави коментар