Лекоатлетите от Пирдоп с участие в състезание „Крос кънтри Самоков“

На 5 октомври се състоя състезанието „Крос кънтри Самоков“. То имаше за цел да се обработи Европейското първенство по крос кънтри, което ще се проведе догодина. От сега организаторите искаха да видят как ще протече едно такова състезание. На него бяха поканени всички най-добри бегачи в различните дисциплини.

Пирдопският клуб по лека атлетика „Средногорски атлет“ имаше участие при момичетата до 16 г. – Елица Тодорова и в младша възраст – Диляна Минкина и Виктория Дишлянова. Във възрастовата група до 16 г. Елица се представи доста добре с 9 мин. и 23 сек. на 2 000 м., като взе 8 място от 21 състезатели. При младша възраст борбата беше между домакинките, Диляна Минкина и атлетките от Луковит. Грешката на Диляна бе, че тръгна да води през цялото време. Момичетата от Самоков познаваха по-добре трасето и в последните метри я биха. На първо място е Ивана Аджова с 7 мин. и 20 сек., Диляна е втора със 7 мин. и 25 сек. Другата наша участничка Виктория Дишлянова е с 9 мин. и 2 сек. на шесто място, затваряйки топ 6 и успявайки да вземе част от наградния фонд.

На 6 октомври СКЛА „Средногорски атлет“ имаше участие и в София на маратон. Участници от Пирдоп бяха Елена Ранчева, Виктория Дишлянова и Любомир Дишлянов. Те взеха участие в малкото бягане – 6 000 м. Любомир взе 17 място при мъжете с 23 мин. Елена стана четвърта при жените, с време 24 мин. и 21 сек., Виктория се класира на 11 място, с време 27 мин и 3 сек.

На 19 октомври пирдопският клуб по лека атлетика ще вземе участие на международно състезание в Луковит по крос кънтри. На него ще участват състезатели от Сърбия, Македония и Турция.

Ръководството на СКЛА „Средногорски атлет“ Пирдоп изказва благодарността си към кмета на община Пирдоп инж. Цанко Цанов за разрешението състезателите да ползват служебен автомобил на ОбА – Пирдоп, за да участват на състезанието.

Ваньо Масларски – треньор по лека атлетика

Добави коментар