„ДИАЛОГ“ НА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ

Спомняте ли си онзи стар популярен виц, в който се разказваше как на гарата в един източноевропейски град един американец, на едно гише, жестоко се възмущава от голямото закъснение на влака. И казва, че в неговата страна за такова нещо министърът на транспорта трябва да си даде оставката. А онази зад гишето му отговаря: „Да бе, а вие защо биете негрите?“

Подобен „диалог“ се състоя на последното извънредно заседание на ОбС – Златица. Към кмета на община Златица Нонка Каменова бяха зададени конкретни въпроси, на които тя упорито не отговаряше.

Нейните привърженици, които присъстваха в салона се държаха като на предизборно събрание – прекъсваха изказващите се кметове, дюдукаха, отправяха обиди и закани.

Кметовете на двете общини Пирдоп и Челопеч,  Общинските съвети и на трите общини, Областната управа – всички призовават за здрав разум, само Нонка Каменова се дърпа като магаре на мост, а клакьорите й я аплодират.

Всеки нормален човек би се запитал: Защо? Въпрос на приоритети.

От едната страна са хората, чийто приоритет е общините им и  районът да вървят напред.

От другата страна е Нонка Каменова, чийто основен приоритет е „да вкара бившия кмет в затвора“, както и да скъса договорните взаимоотношения с всички фирми, с които той е работил. Така и нейните клакьори днес биха получили по някое парче от баницата утре.

Такива неща не се наблюдават единствено в Златица.

Само че изключително е дразнещо двуличието на Нонка Каменова.

Питаме се: Кога е искрена Нонка Каменова?

Когато заявява пред гражданите, че не е спряла строителството на сметището, или когато собственоръчно пише на фирма „Валмекс“, че прекратява договорните си отношения с тях?

Когато публично се възхищава от човека и про-фесионалиста инж. Лъчезар Цветков, или когато се жалва от неговите заплахи за убийство пред прокуратурата?

Когато твърди, че е намерила решение за златишките боклуци, или когато тайно преговаря с община отвъд Балкана да ги кара там? Без да си дава сметка какво би струвало това на общината.

Когато поема ангажимента пред колегите си от двете общини за насрочване на работни срещи, а после си прави каквото си знае? /или каквото й казват!/

Ще изчакаме една седмица, времето в което според решението, взето от ОбС – Златица Нонка Каменова трябва да инициира създаването на експертна група, която да сложи нещата на нова основа и да работи до завършването на обекта.

Дано разумът да надделее.

4 thoughts on “„ДИАЛОГ“ НА РАЗЛИЧНИ ЕЗИЦИ

 1. Боже,много глупост по Земята,боже!И на избранници,но най-вече на избиратели!

 2. ЛЕЛЕ МАЛЕ

  То бива простотия, бива, ама такива простотии като тази никъде няма! Възможно ли е във 21 век да живеем и все още да я има тази селяния по хората?!
  Уважаеми г-н/г-жо автор на тази статия, каква е тази простащина, какво е това чудо, дълбоко се възмущавам от цялото това Ваше писание, нима един нормален човек би написал нещо подобно?!-Ами да точно днес се убедих, че на този свят
  „Всеки луд с номера си“ се опитва да сътвори нещо, но за съжаление виждам,че всичко, което можете да сътворите г-не/г-жо писател е само една тиня, която няма край!

 3. Петрова

  Аз не виждам нищо глупаво в тази статия. Или не сте от района или сте от приближените на кметицата, за да говорите така. Защото написаното в статията е самата истина и е публична тайна в Златица.

 4. съжалявам за израза но който и да е написал статийте за мен не е нормален и трезво мисещт човек стига с това източване на пари от нашата Община

Добави коментар