Коледа сбъдва мечтите

 

На 14 декември в кафе „Мон блан“ – Златица беше открит Коледеният базар на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – „Коледа сбъдва мечтите“. По традиция средствата се предоставят за лечение и рехабилитация на деца.
Учениците от ІV клас, с ръководител Лили Илиева, с вдъхновените си стихове и песни върнаха посетителите към магията на детството, а второкласничката Вероника Начева за пореден път доказа, че е ненадмината в изпълненията на родопски песни. В благотворителния търг се включиха представители на бизнеса от региона. С огромен интерес те наддаваха и за кулинарните произведения, и за куклите – уникати, изработени от сръчните детски ръце, и за картини и произведения на приложното изкуство. След това вниманието бе привлечено от самия базар. Продавачите – консултанти от ІХ „б“ клас на паралелката по предприемачество и бизнес успяваха да накарат всеки не само да отвори сърцето си за каузата, но и да си тръгне с коледен венец, картичка или сурвакарка и сварзаното с тях празнично настроение.
Началото на тазгодишния базар беше изключително. Събраната само през първия ден сума почти достигна финалната за миналия базар.
Посетителите на универсалния магазин в Златица могат да посетят Коледния благотворителен базар, който е разположен на втория етаж в добре подредена клетка. Предлагат се картички, коледни венци, сурвачки, чантички, играчки и много други красиви и интересни предмети. Там продават ученички от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“.
Всички предмети са изработени саморъчно от децата. Със събраните средства ще се подпомогне ученик с тежко заболяване. „Деца даряват деца“ – така би могла да се нарече тяхната хуманна инициатива.
Базарът ще продължи да 23 декември. Учениците искрено се надяват, че много граждани ще посетят техния магазин, ще харесат техните изделия и ще си купят по нещо, с което ще станат съпричастни към тяхната благотворителна идея.
 

„К“

 

Добави коментар