КНСБ при Аурубис с 13 купи от спартакиадата в Албена

От 28 август до 1 септември синдикалната организация на КНСБ при „Аурубис България“ АД, с председател Димитър Диков взе участие в 18-та спартакиада в Албена, организирана от федерация „Металици“ към КНСБ. Първата спартакиада е проведена в Пирдоп преди 17 години, възраждайки работническия спорт. От тогава спартакиадата е ежегодна.

Спортовете, в които работниците от КНСБ при „Аурубис“ взеха участие са футбол, теглене на въже, плуване, тенис на маса, петанк, волейбол, шах, бридж, тенис. Отборите, срещу които се състезаваха, бяха синдикалисти от КНСБ към КЦМ – Пловдив, Алкомет – Шумен, Стомана – Перник, Енерсис – Търговище, Промет Стийл – Бургас. При мъжете във футбола отборът на Аурубис е на четвърто място, а при жените на трето. Жените и мъжете от Аурубис спечелиха първото място в тегленето на въже. Николай Кузманов, с време 33.54 сек. спечели първото място в плуването, а Наташа Бояджиева при жените спечели трето място, с резултат 54.22 сек. На щафетното плуване мъжете са на второ място, а жените на трето. При индивидуалното участие в надпреварата по тенис на маса Красимир Ганчовски при мъжете спечели второ място, а при жените Вера Додова също е втора. При мъже двойки Красимир Ганчовски и Делко Стаменов са първи, а Петър Атанасов и Пенчо Караиванов трети. При двойки жени на тенис на маса дуото от Аурубис Вера Додова и Иванка Койчева са със сребърен медал. При отборния тенис на маса, мъжете от Аурубис са на второ и трето място, а жените на първо. При петанк Ивайло Михалчев е пети, а Таня Илчева и Петя Маркова са съответно трета и пета. Силното развитие на волейбола в Пирдоп даде отражение в класирането във волейболните състезания на спартакиадата, като отборите на жените и мъжете без загуба спечелиха златните медали.

В шахмата мъжете от Аурубис са на трето място, а жените на четвърто. При бриджа и мъжете, и жените са на второ. Илияна Йосифова спечели първото място в тениса при жените, а Цвятко Духлаков стана втори. При тенис жени двойки Аурубис отново е на първо място, а мъжете са на трето. В крайното класиране СО на КНСБ при „Аурубис България“ е на първо място, спечелвайки общо 13 купи.

Димитър Диков – председател на синдикалната организация на КНСБ в Аурубис, сподели радостта си от постигнатите успехи на спартакиадата. Въпреки лошата спортна материална база в Пирдоп и Златица, когато има желание за спортуване, човек успява. Това доказаха работниците на тази спартакиада. Ръководството на „Аурубис България“ гледа положително на спортните изяви и спомогна голяма част от работниците да бъдат освободени по време на провеждането на спартакиадата.

Добави коментар