Инер Уил клубовете от България и Одрин отбелязаха Световния ден на организацията

Inner Wheel е една от най-големите доброволни организации на жени в света, със статут на неправителствена организация в ОOН и представителства в Женева, Ню Йорк и Виена. В момента клубовете по света имат над 100 000 членове в повече от 100 страни.

Началото на Inner Wheel е поставено в Манчестър, Великобритания на 10 януари 1924 г., когато г-жа Маргарет Голдинг председателства клуб, формиран от съпругите на Ротарианци. Годишнината от тази среща се чества като Световен ден на тази организация.
Тогава е избрано и името Inner Wheel (Вътрешен кръг), за да означи връзката с Rotary (Колелото на Ротари) с по-малък кръг, съдържащ се в него.
Към 1967 г. клубове Inner Wheel се създават по целия свят и тогава е взето решение за сформиране на International Inner Wheel.
Първият Inner Wheel клуб в България е създаден през 1997 г. в Пловдив.
Оттогава броят на клубовете нараства и вече наброява седемнадесет, обединени в Дистрикт 248 България.

На 14 януари, в ресторанта на хотел „Хасково“ в гр. Хасково тържествено бе отбелязан Световният ден на Инер Уил.
Присъстваха дами от почти всички клубове в България и от Инер Уил клуб Одрин, както и много ротарианци и гости.
IWC Пирдоп бе представен от президента на клуба Антоанета Кафеджиева, Нели Герова, Тошка Чобанова, Снежана Янева, Таня Цекова и Ренета Атанасова. Гости на тържеството бяха и група ротарианци от РК Пирдоп.
Вечерта бе открита от домакините – Инер Уил клуб Хасково. Специално приветствие поднесе президентът на Дистрикт 248 България д-р Янислава Илиева, която приветства всички с добре дошли и пожела добро настроение и дух на приятелство, което е в основата на Инер Уил.
Домакините от IWC Хасково бяха създали безупречна организация и богата програма. Гостите се насладиха на изпълненията на мажоретките, на скечовете и на специалния танц, подготвен от дамите от клуба в Хасково, който бе бурно аплодиран от публиката. Бе организирана томбола с предмети, предоставени от клубовете.
Празничната торта, с логото на Инер Уил клуб бе разрязана от дистрикт президентът д-р Илиева.
Вечерта продължи до късно и показа за пореден път, че IW е магия, която завладява всеки, който се докосне до нея.

Добави коментар