Ива Иванова за трети път спортист на годината на община Челопеч

На 23 януари в Спортен комплекс „Хармония“ – Челопеч, се проведе спортно шоу. На него бяха връчени наградите на десетте най-добри спортисти за 2014 г. на община Челопеч, отбор на годината и треньор на годината. 

Официални гости на спортното шоу бяха кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, председателят на ОбС – Челопеч Наско Фотев, Анка Шопова – PR специалист към „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, шоуменът Влади Априлов.

Водещ на събитието бе Невелина Сараджова. Спортното шоу започна с песните на вокална група „Средногорски звън“ към община Челопеч. 

След направени предложения от треньори за номинации в различните видове спорт, сред претендентите за включване в десетката за спортист на годината бяха каратисти, велосипедисти, борци, баскетболисти и футболисти, а именно: Гергана Кривиралчева, Ива Иванова, Минко Новаков, Мирела Илиева, Стоян Барев, Стефан Барев, Елена Суарес, Димитър Ненчов, Станислав Шутилов, Памела Маринова, Цветан Алексиев, Християн Вътев и Ивайло Стефанов.

За категориите отбор на годината и треньор на годината бяха излъчени по 4 номинации. На победителите бяха връчени статуетка, диплом и парична награда.

Най напред бяха излъчени отборите на годината, като наградите връчи кметът инж. Алекси Кесяков. На трето място е отборът по художествена гимнастика. Отборът взе участие в държавния и международен турнир „Дънди Бейби Къп 2014 г.“. Те направиха и демонстрация на своите умения. На второ място бе класиран отборът по приложно колоездене, който взе участие във всички кръгове на републиканския шампионат и зае четвърто място в крайното класиране. Отбор на 2014 г. стана съставът по безопасност на движението по пътищата към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Челопеч. Тимът зае първо място в Националната викторина „Да запазим децата на пътя“. Треньор на отбора е Александра Илиева. Отборът бе предизвикан да демонстрира своите познания, като трябваше да реши две задачи, а жури бе инж. Алекси Кесяков.

Силно впечатление направи танцът на децата от отбора по художествена гимнастика към основното училище, с ръководител Ели Чамишка. След изявата на гимнастичките демонстрация на своите умения направиха и състезателите от състава по приложно колоездене. Наградите в категория „Треньор на годината“ бяха връчени от представителя на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ Анка Шопова. Третото място бе определено за двама треньори – Ели Чамишка – треньор по художествена гимнастика, и Мария Кържилова – треньор на клуба по приложно колоездене и отбора по баскетбол. Второто място бе за Александра Илиева – учител в ОУ и ръководител на клуб по Безопасност на движението по пътищата. Съвсем заслужено за треньор на годината бе избран Добрин Иванов – треньор на карате клуб Будо. Той използва момента, за да връчи статуетка и благодарствен адрес на инж. Алекси Кесяков и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“.

След кратка демонстрация на уменията на каратистите от клуб „Будо“, започна награждаването в категорията Спортист на годината. Наградите бяха връчени от Наско Фотев, Анка Шопова и инж. Алекси Кесяков. Десетото място бе за Памела Маринова – приложно колоездене, заела пето място индивидуално и трето място отборно в републиканския шампионат. Деветото място бе за Димитър Ненчов, който тренира футбол към спортен клуб Левски София. На осмо място е Цветан Алексиев – приложно колоездене, който е на шесто място в крайното класиране от всички кръгове на републиканския шампионат. Седмото място бе за Мирела Илиева, състезателка по шотокан карате. Борецът от СК „Ст. Николов“ Златица Стоян Барев бе класиран на шесто място. На пето място е Елена Суарес – шотокан карате до, заела първо място категория кумите на Национална купа Добрич, турнир „Челопеч Опън“ и млади приятели на полицията в София. На четвърто е Стефан Барев – борба, заел първо място в републикански шампионати в Тетевен и Златица, второ място в Самоков и трето място в Горна Оряховица и Стара Загора.

На трето място бе определен Минко Новаков – приложно колоездене, заел второ място в крайното индивидуално класиране в републиканските шампионати. На второ място бе определен Християн Вътев – шотокан карате до, състезател и в двете категории ката и кумите, заел първо място на Европейско първенство в Албания.

За трета поредна година за спортист номер едно в община Челопеч бе определена Ива Славеева Иванова – трикратен световен шампион по карате. С този спорт тя започва да се занимава от ІІ клас, но от шест години – професионално, под ръководството на треньора по карате Добрин Иванов, най-напред в клуб „Ипон“, а по-сетне в клуб „Будо“. Печели десетки призови места и медали, а през октомври 2011 г. става световен шампион на ХІХ световно първенство по карате в гр. Хале, Германия, в което участват състезатели от 32 държави.

Следващите й световни титли на шампион по карате са през 2012 г. в Милано, Италия и през 2013 г. в Нови Сад, Сърбия. Ива Иванова е два пъти и европейски шампион – през 2013 на шотокан карате и през 2014 г. в Тирана, Албания, на двете федерации, т. е. на шотокан и ФКФ. 

Наградите на за спортисти и треньори бяха осигурени от община Челопеч, а всички участници без изключение получиха шоколад и натурален сок.

Добави коментар