Иван Лазаров спечели приза „Първенец Тодоровден“ в Челопеч

На 23 март – Тодоровден, в местността „под тарлъка“ край Челопеч, се състояха традиционните конни състезания. Те преминаха в две дисциплини – кушия, малки и големи коне и надтегляне.

При малките коне бяха записани 7 участника, а при големите – 3 участника;

Първите трима класирали се в двете категории се състезаваха за първенец Тодоровден 

Първо място в кушията с малки коне взе Петър Евтиминов, с кон Дени. Той получи 200 лв. и медал. На второ място бе Петьо Цвятков, с кон Голдън. Той получи 150 лв. и медал. На трето място е Иван Чернев, с кон Вихър, който получи 100 лв. и медал.

При класирането в кушия с големи коне, резултатите са следните: първо място взе Иван Лазаров, с кон Каргон, второ – Делчо Атанасов Стефанов, с кон Вихър и трето –

Неделко Градинаров, с кон Арсенал.

Иван Лазаров спечели приза „Първенец Тодоровден“ и бе награден със статуетка и 200 лв. 

За всеки участник имаше поощрителни награди – бутилка вино, или ключодържател. 

Втората дисциплина надтегляне с тежък товар се проведе в две категории – до 400 кг. и над 400 кг.

На първо място се класира Петър Евтиминов, който получи 400 лв и медал. На второ – Григор Гечев, който получи 250 лв. и медал и на трето – Иван Лазаров, с награда от 200 лв. и медал.

В надтеглянето с над 400 кг. първото място взе Мариян Алексов, с кон Фриц от Илиенци, София. Той получи 400 лв. и медал. На второ място е Недялко Градинаров, с кон Актрос и награда от 250 лв. Мариян Алексов с кон Буби се нареди на третото място и получи награда от 200 лв.

Наградите бяха осигурени от община Челопеч

За организацията по провеждането на състезанието (регламент и реализация) се погрижиха Нейчо Радов, Ивайло Владимиров, Иван Иванов и Никола Радов от с. Челопеч. По тяхно предложение се приложи новият регламент, по който се проведоха двете дисциплини в категорията надтегляне. В него за време от 2 минути се изтегля определен товар, след което се дотоварват още килограми на шейната, докато се излъчи краен победител. 

Тази година ОбА Челопеч съдейства за провеждането на конните надбягвания в техническата част – осигуряване на сцена, награди, музикално оформление, охраняване и записване на състезателите.

Наградите в дисциплините бяха връчени от кмета на община Челопеч и съдийското жури.

Минно-спасителната станция към „Челопеч Майнинг“ ЕАД подсигури присъствие на линейка за медицинското обслужване.

Добави коментар