Зрелостниците от ПГМЕ се дипломираха

На 1 юли, в салона на читалище „Напредък“ – Пирдоп се състоя церемония по връчване на дипломите на завършващите зрелостници от ПМГЕ. На тържеството присъстваха учениците от професионалната гимназия, техните преподаватели, представители на различни институции и фирми, родители и гости.
Директорът на ПГМЕ инж. Ненка Рашева отправи към присъстващите празнично приветствие. Тя не без гордост съобщи, че от повереното й учебно заведение завършват успешно 71 младежи, които имат своята професионална диплома по една от трите дисциплини – електрообзавеждане на производството, компютърна техника и технологии и икономическа информатика. От тях вече 15 човека имат своята професионална реализация, започвайки работа в „Челопеч Майнинг“ и други предприятия в района.
Първенци на випуска са отличниците Петя Георгиева, Радка Зашева и Радостин Ланков. От всичките 316 ученика, които през тази учебна година се обучаваха в 11 паралелки, 75 от тях получиха грамота за отличен успех.
Приветствие от името на зрелостниците прочете абитуриентката Станка Лилова, в което от името на своите съученици тя благодари на целия педагогически колектив за знанията и професионалната подготовка, които са получили в ПГМЕ.
Оригинален поздрав към завършващите по случай тяхното дипломиране им поднесоха девойките от 9 и 10 клас, които бяха подготвили „Едно незабравимо шоу“, изпълнено с песни, музика, танци и много настроение.
След като трите класни ръководителки – Анета Даракова, Ирина Караджова и Емилия Азманова раздадоха дипломите на своите ученици, всички зрелостници пяха заедно на сцената, с малка свещичка в ръка, обещавайки си, че винаги ще бъдат приятели и никога няма да забравят своето училище и учителите, които са им дали път в живота.

Добави коментар