Златен медал за Мирела Илиева на национален турнир!

Световната шампионка по карате Мирела Илиева, която е възпитаничка на Ресми Бобев и на него дължи основата в този спорт, близо от месец тренира в София в Карате клуб КАМАЕ. Тренира я сенсей Евгени Щерев – 5 дан, световен шампион от Вашингтон, 1992 г.
На 30 март в гр. Кнежа се състоя петият по ред Национален турнир по карате от веригата „Млади приятели на полицията“. Измежду 182 участника от клубовете от цялата страна, златен медал спечели Мирела Иванова в дисциплината КУМИТЕ.

За в. Камбана сенсей Евгени Щерев сподели:
– Изключително съм доволен, че Мирела и нейната сестра Амелия са част от нашия клуб. Имам наблюдения върху тях от близо две години, когато съм посещавал тренировките на Ресми Бобев в Пирдоп. Талантът веднага се разпознава. На децата, на които този спорт им се отдава възприемат много по-бързо новите неща. Наскоро Амелия се яви на изпит и защити кафяв колан – ІІІ. Гордея се с Мирела и нейното ново постижение. За малкото време, в което сме работили заедно, това е голям успех. Мирела е момиче с голямо бъдеще. Работи с изключителна сериозност и има спортсменски хъс.

Добави коментар