За лудия и зелника

• Тодор Чомпалов

Арестуваха зам. председател на Държавната агенция за младежта и спорта с ранг на зам. министър за печелене на лесни пари, чрез влияние на високия пост, който заема. След дълго дебнене щракнаха белезниците и на друг държавен служител – зам. областен управител на Софийска област. У него намериха 6 хил.лв. от исканите 25 хил.лв. за да съдейства за спечелване на проект.
Тези и много други като тях безскрупулни мошеници и рекетьори обиждат с деянията си обикновения гражданин. А този обикновен поданик на корумпирана България изпитва срам и притеснение от оценката, която ни дава Европа, като ни поставя на първо място по престъпност, без самият той да е виновен за това. И обикновеният човечец, който едва свързва двата края се пита, няма ли кой да запуши лакомата уста на ненаситните, няма ли кой да ги постави зад решетките?
Засега видяхме колко от тях са зад решетките! Спасението е да има повече хора като Симеон Николов, които да не се поддават на натиск и рекет и смело да разобличават престъпника. Спасението не нито в липсващи закони, нито в законите, които приема Народното събрание, нито в Правителството, нито в действията на разни институции. То е в ръцете на всички нас, които трябва да престанем да плащаме повече или по-малко на корумпирането. Когато спрем да даваме раболепно пари на разни професори, директори, архитекти, лекари, техници, ХЕИ служители, катаджии и тем подобни.
Защото, за жалост, в манталитета на робската душа на българина е, дори когато не му искат пари, той насила да ги пъха в ръцете и джобовете им. Защото нали знаете приказката за лудия и зелника?!
Народът е този, който може да изреже тази язва на прогнилото ни общество, за да ни погледне Европа с други очи. А честни, скромни и принципни хора в България все още се намират.

One thought on “За лудия и зелника

  1. namirat se, no to4no avtora na tazi statia ne e ot tiax. jalko 4e opora4ava vsi4ko. kradeca vika drajte kradeca. nali drugario 4ompalov

Добави коментар