Законно ли действа кметът на Златица?

Учреденото преди 10 години Дружество между общините Пирдоп, Златица и Челопеч за изграждане на депо за депониране на твърди битови отпадъци проведе Общо събрание. То бе свикано от кметовете на Пирдоп и Челопеч, като последен опит да се ликвидират последствията от решението на кмета на Златица да се спре строителството на сметището. Общото събрание отне възможността на Нонка Каменова повече да се разпорежда еднолично относно депото. Решенията за Златица са тежки , бият по авторитета на общината, но твърде справедливи и без алтернатива.

Това не попречи на Нонка Каменова да заяви цинично, че е действала законно и се гордее с това. Означава ли според нея, че действията на двамата кмета и решенията на Общото събрание са незаконни?

Законно ли действа Нонка Каменова, като предизвиква боклучена криза в общината? Законно ли изхарчи 4 400 лв. за шест седмици за представителни цели? Законно ли взема фактури, в които е отразено, че общината е купила минерална вода, а в действителност са бутилки уиски? Законно ли нанася загуби на общината в размер на около 2 мил.лв?

От нейните „законни“ действия няма да бъдат осигурени средства за водохващането в Църквище. Морално ли е в своите действия да не зачита ОбС като висш орган на местната власт? Морални ли са мотивите й да се прекрати строителството и на училището? Морално ли е да си пуска заповеди за заплащане на извънреден труд? Законно ли сключва неизгодни за общината договори без съгласуване с ОбС и т.н. и т.н.?

Т. Чомпалов

6 thoughts on “Законно ли действа кметът на Златица?

 1. не си отриваите ваште решения за нейна сметка вие гласувахте така за Църквище

 2. ЗАЩО НИ ПРОДАДОХТЕ БЕ СЪВЕТНИЦИ КОЛКО ПАРИ ВЗЕТЕ ЗА ТОВА

 3. чистата съвест

  bravo, sega belkim T.4. si sedne na d-to, ve4e smeti6teto ne se upravliava ot zlatica. postigna tova, koeto iska6e. cenata za nego dano e dobra, a za zlatica niama da mislim.

 4. biva_li_taka

  Ей, маймуни такива, можете ли да пишете непрекъснато идиотщини?! Не ви ли писна?!Какви са тези статии или впрочем, каква е тая злоба, която прелива от вас? Престанете да ни занимавате с вашите тъпи гледни точки, защото изглеждате жалки и банални! Не знам какво се опитвате да направите, ама кмет няма да станете по този начин, ако сте решили така да процедирате?! Вие не разбрахте ли, че народа вас пак няма да Ви избере,защото Вие Т.Чомпалов съсипахте Златица! Не знам какъв трябва да е този редактор на този вестник, за да ви позволява на Вас да пишете тези бози, чрез които да си изкарвате нервите?! Ама недейте така Чомпалов! С тезии псувни ии нагрубяване можете само инфаркт да си докарате!Така, че престанете да пишете глупости, ами вземете та се вразумете! Малко възпитание и четене на повече кннижки за правата на човека няма да ви дойде никак зле,поне обща култура да имате!Това го приемете като съвет!

 5. мислех че само аз защитавам правата на хората но ето че се появи някаква подкрепа.Хора крайно време е този човек да се откаже дори и от ОбС не му е мястото даже и там.Неможе човек да се възползва от това да отклонява пари от селищата и проектите за да му напрви някаква фирма къщата попитайте го кой в момента работи на неговата къща.

 6. Петрова

  А бе не знам какво защитавате и какво лично мнение изказвате, ама ми се струва, че сте просто от клакьорите на госпожа кметицата. Не познавам Т. Чомпалов, не знам дали и колко е затрил Златица, но след управлението на Н. Каменова, мисля, че и на картата няма да я има вече. По лицемерен и прикрит човек от нея не познавам и ви се чудя на акъла (ако не сте от нейната групичка) как можете да се изказвате така неподготвени?!

Добави коментар