ЖАДНИ ЗА УСПЕХИ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Каква по – хубава награда от тази, завоювана от ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ АНСАМБЪЛ НА ЦИОФФ ЗА 2011-2014 г. – „ КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ с. ЧЕЛОПЕЧ“ от това , че хем спечелиха сребърен медал в категория „ Маски и костюми – кукери „ на ХХ-ти юбилеен международен фестивал на маскарадните игри
„Сурва 2011″ в гр. Перник, хем отпразнуваха официалната регистрация на клуба си!

Няма перо, което да опише многообразието на костюми, маски, пера, носии, кожи и най-вече звънци /чанове и хлопки/, представено в гр. Перник от 28 до 30 януари и в цялото това феерично опиянение нашият „КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ с. ЧЕЛОПЕЧ“ беше в центъра на събитията . От най-малките до най-големите участници всички дадоха максимума от себе си, за да зарадват публиката, своите близки и приятели и разбира се кмета на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който присъстваше на събитието.
Със своя автентичен обичай и костюми от нашия край и нашето с.Челопеч, КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ спечелиха журито и присъстващите зрители до такава степен, че и водещата на фестивала възкликна:
„Толкова много малки деца рядко може да се видят на такъв фестивал!“
Е, видя ги цяла България! Гордите ръководители Съби и Ваня Събеви могат да бъдат спокойни откъм притесненията за предаване на традициите и популяризирането на обичаите в с. Челопеч, защото те имат вече достойни последователи.
Нека да честитим официално на „КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ с. ЧЕЛОПЕЧ“ спечелената награда, както и да им пожелаем още такива, че и по-големи, както сочи и самото им име „ЗЛАТНИТЕ“.
А който не вярва, че всичко това е така, нека да дойде да ги види на Сирни заговезни в Челопеч, на 6 март. Вярваме, че преживяното ще ви държи влага за цяла година напред!

КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ с. ЧЕЛОПЕЧ отправя своите благодарности към г-н Алекс Нестор – директор външни и корпоративни отношения в „Челопеч Майнинг“ ЕАД , към община Челопеч и кмета на общината инж. Алекси Кесяков , както и към всички, които помагат на КУКЕРСКИ КЛУБ ЗЛАТНИТЕ МЕЧКИ с.ЧЕЛОПЕЧ, а и на тези, които тепърва ще го правят!

Виолета Овчарова

Добави коментар