Емигрант за избори се стяга

Що е то партия „Другата България“, кой е Божидар Томалевски и коя е Лучия Остерлуунд?

На 22 март 620 делегати – българи живеещи у нас и в чужбина се събраха в столичния хотел „Кемпински – Зографски“ и учредиха политическа партия „Другата България“. На учредяването е била забелязана и кметът на община Златица Нонка Каменова. Председател на инициативния комитет е Божидар Томалевски, известен с творческото си име Дарио Томалети, който през 2001 г. беше координатор на НДСВ за изборите извън страната. Една от целите на новата партия е да се използва потенциала на българите зад граница за организиране на наше лоби в държавите по света. Според Томалевски идеята за създаване на такава партията е възникнала преди осем години.
В платформата се казва, че тя е първата в България, която си поставя за цел да осигури пряко политическо представителство на българските емигранти в Народното събрание и държавните институции.
В такива случай е редно да се знае повече за инициаторите на това партийно учредяване.
Ето какво прочетохме за тях в интернет:
Божидар Томалевски, с творческото име „Дарио Томалети“ отива във Финландия през 80-те, жени се за една финландка, има дете, после се развежда и отива в Унгария. И там се жени за някаква унгарка и от нея има дете, зарязва я и отива в България в началото на 90-те. Там взима на безценица за жълти стотинки от община София в смутното и безстопанствено време бившето кино на „Мария Луиза“ и го прави свърталище на наркомани. Самия той бе обвинен в наркатрафик през 1994 г. с едни англичани и бе опандизен, така писаха всички вестници за случая. Майка му успя с връзки да го изкара от затвора и да го изпрати в Парагвай на почивка, в сърцето на наркомафията. После Божидар беше бит от собствените си бизнес съдружници и успя по чудо да оживее. От Финландия го изгониха и го обявиха за персона „нон грата“, макара да има финландски паспорт. Занимава се със съмнителен бизнес дейности в България. Обяви, че ще строи голф игрище в гр. Каблешково – Поморие с една английска фирма, но когато дойде време за инвестиране от негова страна, пари нямаше, но си взе на безценица земята за голф игрището и сега няма нито голф игрище, а той е обявен за национално издирване. По едно време беше си променил името на Дарио Томалети, за да го смятат за италианец и често променя името си в зависимост от случая. В момента се подвизава под името Божидар Томалевски, защото се издирва от полицията като Дарио Томалети“, с което е сключил договора за голф игрището.
Майка му Лучия Остерлунд /добре позната на обществеността в Златица/, е луда баба на 75 години, отиде във Финладия веднага след него, ожени се за един психично болен финландец, 30 години по млад от нея, и остана там. Прекръсти се от Василка на Лучия, защото реши, че тук света Лучия е нейна покровителка. Много близка с Тренчев, той я нарича „мадам“. Ходеше с някакво палто от норка, в началото на 90-те даваше интервюта в български списания и ахмаците „интервюираха“ мадам, дошла от великия Запад. Тя страда от параноя-мегаломания, един ден ще я чуеш да говори, че произхожда от всички кралски дворове на Европа, на другия ден е забравила какво е казала. Обожава всичко кралско и затова се снимала често със Симеончо в Мадрид. Направи с мъжа си един „Роял клуб“ във Финландия и се самообяви за велик Шеф на всички роял клубове в Европа. После се самообяви за шеф на съмнителна организация „Хелзинки уоч“ – куча марка, сега е в Амнети Интернешънъл, но в това няма и 1% истина. Сега прави партия „Другата България“, царистка, но е болна в главата. Все велики дела, но КУХИ. Болестта я кара да бъде велик вожд – да бъде нещо като Хитлер, Мусолини…Сина си тя слага там, където прави нещо, той е тапата на бутилката…Ако чуете въпросната госпожа да казва, че е с 5 висши образования, не вярвайте! Тя е със среден техникум за лаборантка. Ако чуете въпросния господин – сина с творческото име „Дарио Томалети“ да казва, че е завършил в Хелзинки маркетинг и мениджмънт – няма нищо вярно. Въпросните господа са световни мошеници, но точно такива хора издигна пяната ни от първите дни на демокрацията, с липсата на държава и разбиране на българското общество за демокрация.
Лучия Остерлунд, в действителност Весела Димитриева, е лежала за кражби в Сливенския затвор в края на 70-те – началото на 80-те години. Сигурно се е писала след 1989 г. за репресирана?!

Жителите на Златица познават много добре Лучия Остерлунд. При полагането на клетва от новоизбраните общински съветници и кметова през есента на 2007 г. Нонка Каменова я беше довела на церемонията в залата на ОбС и я представи като голям шеф от Хелзинския комитет за защита правата на човека. Още няколко пъти тя присъства на заседания на ОбС и се опита да се кара на общинските съветници, които просто я изгониха от залата. В последствие бе медийната звезда в предаването на Михнева и се изяви като най-вещ познавач по строежа на междуобщинското сметище. На запитване, отправено от председателя на ОбС Сашка Кърпарова, от българския Хелзински комитет отговориха, че въпросната госпожа не представлява никой. Прав е един емигрант, който в своя коментар в интернет в 17:21часа на 22. 03. 2009 г. пише: „Поредната мошеническа партия, която цели да получи гласове от някои заблудени имигранти. Само като им се разбере миналото и на човек му става ясно какви хора влизат в политиката. И отново като партия ще смучат от парите на хората. Аз съм емигрант и не бих ги подкрепил с каквото и да ме залъгват.“

Добави коментар