Експозе на общинския съветник Асен Згуровски, при подаването на оставката му

Уважаема г-жо Председател,
Уважаеми общински съветници,
Уважаеми дами и господа,
Ще започна нестандартно своето експозе.
Преди 1 година оставка подаде председателката на УНИЦЕФ-Германия Хайде Симонис. Тя обоснова решението си с разногласията си с ръководството на програмата на ООН за подпомагане на децата.
В началото на тази година министърът на икономиката на Германия Михаел Глос подаде оставка заради несъгласие с политиката, водена от премиера на област Бавария.
Само преди месец министърът на транспорта на германската провинция Северен-Рейн Вестфалия Оливер Витке подаде оставка. Той направи това, след като бе хванат да шофира личната си кола с превишена скорост. И защото това е второто му подобно провинение за няколко месеца. Което автоматично го превръща в рецидив, а самия министър – в нарушител-рецидивист.
Подавам своята оставка като общински съветник, избран от квотата на ПП ГЕРБ, защото считам, че моят труд, моето мнение и изобщо цялата ми дейност като общински съветник не се зачитат. Не се зачитат чрез всички действия от страна на кмета на община Златица, която следва да реализира политиката на общински съвет в Златица. Така, кметът ме лишава от възможността да представлявам и изразявам мнението на своите избиратели. Няма да изброявам многобройните си несъгласия с решения или действия на кмета. Те са наистина много. И затова няколко пъти поисках оставката на кмета.
Подавам оставката си също и заради недостатъчната подкрепа от страна на различни държавни органи, институции и организации за успешната ми работа като общински съветник.
В настоящите си мотиви ще добавя още, че не мога да пренебрегна и всички разпространявани дезинформации, нападки, клевети и лъжи спрямо моята личност и в качеството ми на общински съветник.
Тук, в края на експозето си, бих искал да цитирам само ред от интервю на кмета Нонка Каменова пред в-к „Регион“, в което казва, че тя заедно с екипа си ще управляват като европейци.
Госпожо Кмет, вие многократно сте казвала, че сте „европейски възпитаник“ и че ще управлявате по европейски. Неслучайно направих аналогията с това за какво европейците подават оставки. Затова, заради провала Ви в управлението и в името на това, което е останало от Златица, Ви призовавам да постъпите като мен и да подадете оставка.

 

Добави коментар