Една модерна професионална гимназия – с бъдеще

50 години ПГМЕ Пирдоп 

 

На 13 май Професионалната гимзания по механоелектротехника в Пирдоп отбеляза своя 50-годишен юбилей. На тържеството присъстваха бивши директори и учители в гимназията, много граждани и гости, които още при влизането в читалищната сграда получиха най-новият цветен брой на изданието „Прес-експрес“, както и рекламни материали. В началото на концерта бе представен документален филм, който проследява историята на училището.
Директорът инж. Ненка Рашева отправи приветсвие по повод юбилея и пожела бъдещи успехи на училището.
В словото си тя подчерта, че ПГМЕ е единствената в страната, на територията на която съществува успешно работещ Център за професионално обучение. След това тя връчи плакети на един от първите директори – Михаил Жеков, на дългогодишния зам.-директор Делка Пенева и на учителя Христо Монов, чийто професионален път е бил в това училище.
Поздравителни адреси до ръководството на ПГМЕ са изпратили президентът Георги Първанов, началникът на отдел „Професионално образование и обучение“ към Министерство на образованието Емилия Вълчовска, председателят на „Национална агенция за професионално образование и обучение“ Деян Пушкаров, началник РИО Христо Андреев, „Аурубис България“, „Челопеч Майнинг“, „Елаците Мед“, кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева, кметове на съседни общини и др. По повод 50-тата си годишнина гимназията получи юбилеен плакет от РИО.
Ненка Рашева удостои с награди и победителите в различните конкурси за творчество, организирани в чест на празника. На гостите бе поднесена разнообразна програма от песни, танци и сценки, в която взеха участие мажоретките на НУ „Т. Влайков“ – Пирдоп и кукерите от клуб „Златните мечки“ – Челопеч.

Добави коментар