Добри постижения на пирдопските лекоатлети

Истински повод за гордост за Пирдоп донесоха отборите по лека атлетика, с треньор Ваньо Масларски, на провелите се през февруари състезания,
с ІІІ място в многобой, старша възраст и ІV място в многобой жени. Истинско постижение бе победата на Мария Христова на 17 години в многобой жени, която се наложи над изтъкнати състезателки – най-добрата сръбска състезателка, състезаваща се за България и най-добрата от Харманли, които са с много добра състезателна подготовка и финансово подсигуряване.
Другата добра изява е на Пресияна Върбанова, класирала се на ХІІ място в многобой, която тренира едва от два месеца.
Атанас Атанасов се класира на ХІІ място на 400 м., а Христо Атанасов на Х място на 800 м.
Провеждането на тези състезания е изцяло по формат на Международната Федерация по лека атлетика, които се налагат професионално и у нас. Класирането на тези състезания се провежда при много високи изисквания, като допинг контрол, както и преглеждане на всяко бягане повторно и т.н.
За професионалната работа на треньора доказват и нормативите, които трябва да се покрият от всеки състезател, дори класирал се на първите места, без което не се получават точки, което според треньора Ваньо Масларски е добър начин за оценяване на подготовката и тренирането преди състезанието. Той изрази удовлетворението си от факта, че в състезанието за малките е имало над 500 участници деца.
В момента клубът развива многобой и спортно ходене, подготвяйки подготвителна група, основна група, която е картотекирана във Федерацията по лека атлетика и участва в национални състезания, младша и старша възраст, мъже и жени.
Целта на треньора в момента е развиването на спортно ходене, имайки предвид, че съществуват центрове, които развиват тази дисциплина десетилетия, а клубът едва от 6-7 години. На 28 март в София ще се проведе състезание за класиране във всички възрасти, с което се поставя края на зимния период.
Децата тренират с хъс за победа и с любов към спорта, а за треньора наградата е да представи добре името на града ни и професионално да подготви едни бъдещи победители.

Добави коментар