Диляна Минкина с четвърто място на Балканското в Одрин

На 3 август в Одрин, Турция, се състоя Балканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст. В него взеха участие всички балкански държави и Армения, която също е член на Атлетическата асоциация на балканските страни. За първи път имаше толкова много състезатели. 

Клуб „Средногорски атлет“ Пирдоп се включи в надпреварата със своята състезателка Диляна Минкина, в дисциплината, в която е най-добра за момента – 1 500 м. гладко бягане. 

Общо участничките в тази дисциплина бяха девет, защото по регламент се гледат времената, за да няма голямо бавене, тъй като трябва да има конкуренция. Три от тези състезателки участваха и в Холандия. Нашата Диляна премери сили с представителките на Турция, Сърбия и Румъния. 

В крайното класиране Диляна стана четвърта. Като цяло, тя бе притеснена, защото й липсва опит в участия от такъв ранг. 

Разликата между нея и третата в класирането е нищожна – спечелилата третото място е с време 4.43.07 минути, а Дилянка е с време 4.43.61 минути. 

Важното е, че тя бяга в границите на това, което представи досега в участията си. Като цяло, бегачките на България се представиха най-добре, като се наредиха на четвърто място в отборното класиране. 

След кратката почивка, започваме усилена подготовка за Световното първенство по планинско бягане в Кринице, Полша, което ще се проведе на 8 септември. 

Николай Масларски

Добави коментар