Детски карнавал „Приказен свят“

Община Златица

На 26 май в читалище „Христо Смирненски“ в Златица по традиция се състоя карнавал на приказните герои под името „Приказен свят“. В карнавала взеха участие малките възпитаници от ОДЗ „Вяра, Надежда, Любов“, учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и техните гости – децата от Дома в с. Доганово.
Гости на празника бяха членове на Ротари клуб Пирдоп, дамите от Инер Уил клуб Пирдоп Антоанета Кафеджиева – президент, Снежана Янева и Нели Герова, представители от Интеракт клуб – Пирдоп.
Спонсори на мероприятието са община Златица, Ротари клуб Пирдоп и много родители.
Пред публиката и журито дефилираха деца от четири възрастови групи: в І група бяха малчуганите от ОДЗ – Златица и подготвителна група на СОУ – Златица, във ІІ група децата от І и ІІ клас, в ІІІ група – ІІІ и ІVклас и ІV група – V и VІ клас.
Бяха дадени награди за трите най-атрактивни костюма, във всяка една от категориите. Наградени бяха и участниците, представил най-добре своя герой, както и класа с най-масово участие. Награда получи и победителят в състезанието за изработване на най-хубавия костюм. Тези костюми бяха представени от децата от Доганово. Изработените костюми от учениците от СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ бяха подарени на деца-гости от Доганово за спомен от участието им в пролетния карнавал.
Карнавалът бе истински празник на детското въображение и усърдието на родителите да преобразят децата в приказните герои от обичаните приказки!

Мария Павлова

 

Добави коментар