Годишно отчетно-изборно събрание на пенсионерите в Златица

Александър Мичков бе преизбран за пети пореден път за председател на Клубния съвет

На 25 февруари, членовете на „Клуба на пенсионера“ в Златица проведоха годишно отчетно-изборно събрание. Двете зали се оказаха тесни да поберат възрастните хора и част от тях стояха в коридора. Това бе продиктувано от съзнанието, че всеки от тях е дал нещо от себе си за утвърждаване на Клуба като свой втори дом и че ратува за неговата съдба и развитие.
За водещ на събранието бе избран Ненко Кърпаров. По първа точка от дневния ред отчетен доклад за дейността на Клубния съвет за двегодишния период изнесе неговият председател Александър Мичков. Съветът се превърна в постоянно работещ ръководен орган, благодарение на което Клубът е един от най-образцовите в областта. В него членуват близо 190 души. Организирани са и са провеждани различни дейности, като честване на национални и общински празници и юбилейни годишнини, рождени и именни дни, екскурзии, срещи с други клубове. На разположение на пенсионерите са 16 вида вестници и списания, условия за игра на шах, табла и карти, безалкохолни напитки, сладкиши, чай и кафе на най-ниски цени.
Осъществява се периодично безплатно измерване на кръвното налягане. Оборудването на клуба и барчето са изцяло подменени. Изградена е ползотворна връзка с мощните предприятия в района фирми, които спонсорират изявите на клуба.
Присъстващите изслушаха и доклада на Ревизионната комисия за целесъобразното изразходване на средствата. В изказванията си, пенсионерите дадоха добра оценка за дейността на Клубния съвет, отправиха някои критични бележки и направиха предложения за бъдещата работа. Събранието бе леко помрачено от появата на Стоян Шиеков, който не е член на клуба и за първи път влиза в него. Той почти сам си взе думата и се помъчи да внесе политически елемент в посока кмет – Общински съвет. Престоят му обаче продължи по-малко от минута, защото хората го освиркаха и председателят на събранието го изгони.
Работата на общото събрания продължи с избор на Клубен съвет и Ревизионна комисия, чиито състави са от седем и съответно от трима души. В клубния съвет бяха преизбрани досегашните членове Александър Мичков, Петър Стефанов, Димитър Рогачев, Иванка Петрова, Василка Кръстева, Александра Добрева и Петър Григоров. В ревизионната комисия бяха избрани Лучка Филипова, Надка Гешева и Ленка Иванова.
Кулминацията на събранието бе изборът на председател на Клубния съвет. С пълно единодушие, за пети пореден път бе избран досегашният председател Александър Мичков. Развълнуван, той благодари на пенсионерите за оказаното доверие и за високата оценка, която му дават за работата му. По негово предложение бе гласуван годишен членски внос в размер на 5 лв.

Добави коментар