Главният готвач на „Елаците Мед“ АД – член на жури за международни квалификации

На 6 и 7 ноември в Интер Експо Център – София, по време на СИХРЕ 2013, за втори път в България ще се проведе Квалификация за най-престижното състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or. Победителят от Националната квалификация ще представи България на Bocuse d’Or Европа. Организира се от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), в партньорство с Агенция Булгарреклама.

Bocuse d’Or е кулинарен конкурс, създаден през 1987 г. от един от най-големите готвачи в света Paul Bocuse и е признат в кулинарния свят като Оскарите. От тогава на всеки две години се организират три регионални квалификации – Bocuse d’Or Европа, Азия и Латинска Америка. 

Член на журито на престижните международни квалификации за втори пореден път е Chef Георги Ерменков, гл. готвач на „Елаците мед“ АД. 

От пролетта на тази години Chef Ерменков се грижи за здравето на работниците и служителите на медодобивното дружество. Той създава вкусни и здравословни блюда, грижи се за хранителните блокове в рудничния и обогатителния комплекс, чрез което допринася за социалната ангажираност на „Елаците мед“АД при подобряването на условията на труд за своите работници. Усилията са насочени към внедряването на нови технологии за приготвяне на здравословна храна, към по-прецизен подбор на продуктите, използвани за приготвянето на храната, както и към разнообразието й във вкусовите и хранителните й качества. 

Пожелаваме на Chef Георги Ерменков ползотворна и успешна работа в попрището му на жури. Надяваме се на квалификациите да бъдат представени много интересни и здравословни решения, които да бъдат приложени на практика, за повече настроение в нашето ежедневие.

Добави коментар