В читалище „Напредък“ бе открита фотоизложба за древния Помпей

На 12 септември в фоайето на читалище „Напредък“ бе открита фото-изложба „Помпей“, организирана от читалище „Напредък“ съвместно с Италианският културен институт.
Милена Мачканова – председател на читалищното настоятелство откри изложбата, като представи гостите от Италия. Г-жа Арноне – културен аташе от Италианският културен институт, г-н Паренте – управител на „Паренте консулт“ и благодарение на който е осъществена връзката с Института. Г-н Дакуано – бизнес консултант. На срещата присъстваха зам. кметът на община Пирдоп – Симеон Симеонов, представители на общинската администрация, жители и гости на града.
Г-жа Арноне разказа с няколко думи, че целта на изложбата е да се представи на по-голям кръг от хора чрез фотоматериали историята на древния италиански град „Помпей“, разрушен и покрит с вулканична пепел от изригналия вулкан Везувий,
С интерес пирдопската общественост разгледа 15-те фото-платна, на които в хронологичен ред бе представена историята на разрушения град.
Милена Мачканова съобщи, че контактите с Италианският културен институт ще продължат. В скоро време ще започне провеждането на курсове по италиански език за начинаещи и напреднали.

Христина Петрова

Добави коментар