В НУ „Т. Влайков“ Пирдоп се проведе урок по чистознание

На 25 март в НУ „Т. Г. Влайков“ Пирдоп се проведе час по „ЧистоЗнание“ за децата от подготвителната група към училището, с ръководител Евгения Петкова. Инициативата е част от кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден“. В училището гостуваха доброволци, включили се в кампанията, които бяха посрещнати от директора на учебното заведение Трънка Николова.

Образователната инициатива се провежда всяка година в рамките на кампанията за почистване на България. Тази година за урок по „ЧистоЗнание“ са регистрирани над 150 училища и детски градини от цялата страна. Целта на този урок е да се промени съзнанието на децата и тяхното отношение към местата, на които живеят и начина, по който се грижат за отпадъците.

В началото на урока посредством филмче децата бяха запознати с това колко е полезно да събираме отпадъците разделно и как става това. По време на часа доброволците проведоха и интерактивни занимания с децата. Те им показаха как от отпадъци могат да изработят великденска украса, като на пример кошничка за яйце. 

В края на забавния час по „ЧистоЗнание“ децата получиха грамоти за участието им в него, както и тениски и шапки с логото на кампанията „Да изчистим България за един ден“.

Добави коментар