В Буново – грандиозен възпоменателен митинг!

Памет за жертвите от тероризма

На 9 март 2008 г. се навършиха 23 години от терористичния акт на гара Буново, при който загинаха 7 души, 8 бяха ранени и осакатени. Пред открития на 11 септември 2007 г. на гара Буново паметник на жертвите от тероризма се събраха над 500 души от цялата страна, с развети български знамена и издигнати плакати.
Да почетат паметта на невинно загиналите българи при организираните от турските терористи атентати, присъстваха Минчо Минчев – председател на Отечествената партия, Волен Сидеров – народен представител и председател на ПП „Атака“, Валери Симеонов – собственик на телевизия „Скат“, по чиято идея е изграден паметника, полк.инж. Ангел Тюфекчиев – председател на Независим национален съюз на офицерите в България и един от хората, участвали в разкриването на терористите, ученически батальон „Васил Левски“ от гр. Стрелча, граждани от София, Пловдив, Пазарджик, Панагюрище, Враца, Ст. Загора и нашия регион.
Възпоменанието бе открито от кмета на община Мирково Цветанка Йотина. Тя благодари на всички, дошли на този ден от различни краища на страната да почетат паметта на жертвите, загинали при най-кървавия терористичен акт в новата история на България. Тероризмът няма цвят и граници. Не трябва да се допускат повече такива античовешки действия и с човешки жертви да се постигат политически цели. След нейното слово се изказаха Минчо Минчев, Валери Симеонов, Волен Сидеров /публикуваме ги отделно/. Илчо Павлов декламира своето стихотворение „500 години“.
След произнесените слова, отец Николай отслужи заупокойна молитва. Под звуците на траурна музика в памет на жертвите, пред паметника бяха поднесени венци от Община Мирково; ПП „Атака“; Отечествена партия – София, Стрелча, Враца, Панагюрище, Ст. Загора и др. и цветя от много граждани.

Тероризмът е жив!
Волен Сидеров – председател на ПП „Атака“

За мене най-ценното е, че всеки един от нас, дошъл на това място, го е направил по свое вътрешно убеждение. Това не е организираната държавна манифестация, ведомствено поклонение,или казионно честване, каквито правеха и продължават да правят, а истинско народно отбелязване на паметта на жертвите на турския тероризъм. За съжаление държавното ни управление не се поклонява пред паметта на загиналите, както миналата година така и сега. Не виждаме представители на сегашната власт, а опозиционни партии, обществени организации и млади хора, защото така им подсказва сърцето.
Няма ги представителите на държавната власт, може би защото самите те са част от този тероризъм. Днес ние сме управлявани от същата партия, която е приемник и наследник на терористичната организация, която убиваше жени, деца през 1985 г. Техните наследници, както и някои участници в терора днес са регионални ръководители на ДПС. Защото днес, когато говорим за тероризъм в целия свят за враг №1 на човечеството, затваряме очите си пред факта, че България се управлява с мандата на една партия, която е приемник на Турското национално-освободително движение, което се занимаваше с взривяване на бомби във влакове и гари. Това е жестокият, суров факт, който трябва да го признаем и постоянно да повтаряме.
В пожара край Червен Бряг в ж.п вагоните има много данни, че той не е случаен, че е посегателство. Наши активисти от шуменско съобщават, че живеещите там мюсюлмани са предупреждавали свои познати, да не пътуват с влаковете по празниците.
Това означава, че тероризмът е жив, че го има отново и е налице. Българофобията, омразата към българите я има у някои среди и ние трябва да бъдем нащрек.
Нашето присъствие на гара Буново означава, че няма да бъде заличена паметта на жертвите. Това е гаранция, че в България има хора, които могат да кажат стоп на анти-българските прояви, на национализма, който ги прикрива. Тази гаранция са младите патриоти на ОП „Атака“, на патриотичните организации и движения. Все повече българи осъзнават необходимостта да бъдат патриоти, да влагат в каузата си необходимите усилия, защото по друг начин не можем да спасяваме родината си. Днешното поколение вече е участник в новото възраждане на българския дух, с национално самочувствие за национална идентичност. То не може да бъде спряно с нищо. Трябва да живеем с мисълта, че тероризмът не е изчезнал, не е заличен, че съществува като опасност и трябва да му се противопоставяме всячески, за да не се повтаря неговият ужас. За целта е необходима силна държава.
Поклон пред паметта на жертвите на тероризма.

Тези жертви допълват пантеона
на падналите за България

Валери Симеонов – собственик на TВ „Скат“

Днес почитаме жертвите на най-безмисления атентат в историята на България, а може би и в Европа. Той е един от атентатите, при които са пожертвани жени и мъже, майки и бащи и невръстни деца, в името на една неясна цел, в името на една кървава вендета. Мащабите на тази вендета нямат нищо общо с причините, зад които се крият нейните извършители.
Поклон пред паметта на загиналите за България! Тези жертви, убити на това място допълват пантеона на всички паднали за майка България!
Тази година на това място присъстват може би два пъти повече хора от друг път. Това говори, че българската държавност се възражда отдолу нагоре. Ние няма да предадем България. Костите и кръвта на нейните жертви поставят основите на една нова България, която ще бъде дом за нашите деца.

У нас няма сили, които
да се противопоставят на тероризма

Минчо Минчев – председател
на Отечествената партия

След всяка изминала година, тук на гара Буново идват все повече и повече хора. Това говори, че народът търси сигурност, че чувството за идентичност, отговорност и борба за едно по-светло бъдеще на България става все по-силно. На това място преди 23 години беше извършен един от най-жестоките кървави атентати. За съжаление тогава политиката на България не позволяваше да се знае цялата истина за извършеното от турските националисти. Тогава са направени над 40 опита за взривяване, за отравяне на водоизточници и др. Благодарение на работата на специалните служби много от опитите са били осуетени, а организаторите – разкрити и осъдени.
В днешно време опитите продължават и което е лошо, вече няма сили, които да се противопоставят на подобни злодеяния. Всички данни, с които разполагаме за случилото се с двата вагона на 29 февруари говори за външна намеса. Ето защо трябва да бъдем бдителни и да правим всичко възможно да принудим управляващите да вземат необходимите мерки,т за да се предотвратят подобни престъпления спрямо България и българската нация.
Поклон пред паметта на загиналите в Буново и Червен бряг!

Страната ни се обезбългарява
полк. инж. Ангел Тюфекчиев – председател на Независим национален съюз на офицерите в България

Трагедията край Червен бряг е терористичен акт, с който се напомня за атентата при гара Буново и не случайно бе извършен в навечерието на националния празник на България. Начинът по който са горели вагоните потвърждава моето становище. Занимавал съм се подробно с взривове и пожари. Един вагон не може да гори, той само дими. Лично съм правил опит с вагон, определен за скрап да го запаля, но не гори, а дими. Показателен е начинът, по който са огънати вагоните. Не може едновременно в два вагона пожарът да избухне от едно място и само след минута всичко да гори. Така че, това си е чиста проба атентат.
Ние не трябва да се заблуждаваме, че след като тръгнахме да оправяме света в Ирак, Афганистан, Косово, няма да ни се връща. Вече седем години се занимавам професионално с исляма, относно турцизирането на България, което е по-правилно да се казва обезбългаряване на страната. В ход е тяхна нова стратегия. В източните Родопи и Североизточна България цели райони са обезлюдени от българи. В тях живеят само турци и се говори на турски език. В триъгълника Добрич-Варна-Силистра вече са закупени 276 хил.дка земя от турци чрез подставени фирми. В селата са построени много нови къщи, в които никой не живее. Миналата есен трябваше от Турция да се върнат около100 хил. изселници. За тях са тези къщи, а самите те ще бъдат оземлени и ще им се даде работа. В момента в България работят около 6 хил. турски фирми. Над 11 хил. турски турци са закупили у нас земя с право на строеж. В Турция чрез нашите консулства на 200 хил. български турци са им върнати българските паспорти и се очаква поетапно да бъдат заселени отново в България. Не е случайно, че селата, разположени на източните Старопланински проходи са заселени само с турци. Цели области са обезбългарени и се говори само на турски език. Случилото се в Косово бе една репетиция, следва Македония и нищо чудно след няколко години турцизираните райони в България да искат самостоятелност и отделяне от страната. В 144 училища у нас се изучава исляма, които не са регистрирани в съответното министерство.
Очевидна е намесата на САЩ за формиране на тройната коалиция, с участието на ДПС. Те недвусмислено показват, че Турция е държавата, която отстоява техните интереси в този район и ние трябва да изпълняваме техните указания. Истината е, че днес България се управлява от Георги Първанов, Сергей Станишев, Румен Петков, Михаил Миков, Ахмед Доган. Българското правителство отстоява и работи единствено за интересите на Турция в региона.