В Буново бе открит туристически център

На 8 март в Буново се състоя откриване и освещаване на Туристическия информационен център. Гости на откриването бяха евродепутатът Слави Бинев, кметът на община Мирково Цветанка Йотина, съпредседателят на ПП НФСБ Данчо Хаджиев, зам.- председателят на ВМРО – НИЕ Борис Ячев, скулпторът Александър Хайтов, кметският наместник на Буново Иванка Коевска, жители и гости на селото.

Туристическият информационен център се намира в сградата на бившата детска градина. Нейното реставриране и превръщане в Туристически център е по проект „Развиване на интегриран туризъм в община Мирково“ по мярка 313 от Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. Размерът на отпуснатата финансова помощ е близо 67 000 лв. Центърът е оборудван с компютри, мултимедиен проектор, информационно табло. Поставен е и сензорен информационен киоск за информация за наличните туристически обекти, които могат да се посетят, както и за визуализиране на маршрута до тях. 

Посетителите на Туристическия център могат да видят макети на различни туристически обекти в община Мирково – църквата „Св. Вкм. Димитрий“ – Мирково, църквата „Въведение Богородично“ – Смолско, паметника на Първата българска кооперация, паметника в местността „Хаджиица“; макет на щерна за вода в местността „Градище“ – Мирково, макет на римско укрепление – наблюдателна кула в местността „Денината плоча“ в Мирково.

Отец Йордан Георгиев освети центъра и поръси присъстващите за здраве. 

Добави коментар