Втора самостоятелна изложба на Ани Рангелова

На 12 май, в рамките на Влайкови дни 2011, във фоайето на читалище „Напредък“ бе открита втората самостоятелна изложба на художничката Ани Рангелова.

Тя бе представена от Цанка Димитрова, която проследи накратко нейния професионален и творчески път.
„Ани е художник по призвание, а не по професия. Завършила е Техническия университет в София, със специалност машинен инженер.
Основава своя школа за компютърно и езиково обучение. През 1994 година създава Рекламна агенция „Вивати“ и се занимава с реклама и дизайн.
Рисувала е като малка, но едва преди няколко години се връща към хобито си. Ани не работи с готови живописни теми, а открива своята неповторима гледна точка без да идеализира сюжетите в сладникави пейзажи“.
Цанка Димитрова пожела на Ани Рангелова успех и на нея и на изложбата.
В настоящата изложба „С любов“ са представени 29 платна и 30 прекрасно изрисувани стъклени бутилки, които определено впечатлиха посетителите. Платната са експресивни, в наситени цветове.
Впечатление прави цикълът „Градивна сила“, в който са включени творбите „Вода“, „Дърво“, „Огън“, „Метал“, „Земя“. Сред картините има 3 в черно-бяла гама – „Мрежата“, „Отпечатък“, „Inside“.
На откриването на художествената изложлба присъства кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева, която връчи цветя и благодарствена грамота на художничката, за проявеното високо художествено майсторство и участието й във Влайкови дни 2011. Тя благодари й за възможността изложбата да остане в Пирдоп почти месец.
От своя страна Ани Рангелова благодари на община Пирдоп за възможността хората да видят нейните творби.

Добави коментар