Всички букви знаем, можем да четем

НУ „Т. Влайков“ Пирдоп

На 27 март се проведе традиционният празник на буквите под надслов „Вече сме грамотни“. Първокласниците от НУ „Тодор Влайков“ Пирдоп посрещнаха своя празник в ресторант „Паскал“ заедно със своите учителки Димитринка Въртанова, Марияна Алексиева и Мая Кирилова. Разбира се, присъстваха и много родители и близки на учениците.

Забавно-развлекателната част от тържеството бе поверена на артистите от театър „Ариел“ Юлия и Петя. Екипът предложи на децата много интересни игри – по отбори децата трябваше да подреждат буквите от азбуката, писане на думи, състезания и други. За най-добре представилите се имаше осигурени и награди, като и родителите взеха участие в игрите. Да бъдат живи и здрави, да успяват във всичко, с което се заемат, само напред и нагоре, и да бъдат послушни – това пожелаха учителките на своите ученици, които пък им казаха едно голямо „Благодаря“ и „Обичаме ви“.

В края на празника първолаците бяха изненадани с огромна торта във формата на отворена книга, която бе украсена подобаващо. Всички те получиха и сертификати за присъединяването им към голямото семейство на буквите.

ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ – Чавдар

На 21 март първокласниците от ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий“ – с.Чавдар показаха пред своите родители и жители на общината, че вече могат да четат, пишат и смятат. Под ръководството на класния ръководител Елена Гинина, най-малките в училище разказаха каква е разликата между гласни и съгласни букви, четоха, писаха, решаваха трудни задачи и отговаряха на въпроси. След като показаха, че са готови за втори клас, тържеството продължи с песни и танци под бурните аплодисменти на родители и близки.

След края на празненството, малчуганите бяха зарадвани с подаръци от секретаря на общината Маня Лазарова, от директора на училището Мария Георгиева и от своите родители.

Добави коментар