Випуск 2010 на СОУ „С. Савов“ – Пирдоп с 49 студенти

 

От 60 младежи на випуск 2010 г., възпитаници на най-старото и утвърдено средно училище в региона – СОУ „С. Савов“ във висши учебни заведения са кандидатствали 49 души. Всички те са приети и ще продължат обучението се в университетите из цялата страна. А това са: Университетът за национално и световно стопанство, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет – София, Пловдивски
университет, Югозападен университет Благоевград, Великотърновски университет, Стопанска академия – Свищов, ХТИ – София, МГУ – София, ЛТУ – София и др.
Двамата зрелостници Иван Чардаков и Велислав Бодуров бяха приети с покана без кандидатстудентски изпити в ПУ „Паисий Хилендарски“, като лауреати на Националната олимпиада по Информационни техонологии, но Велислав е предпочел да кандидатства на общи основание и е приет в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност математика. Броят на новоприетите студенти представлява 82 % от общия брой завършили зрелостници пред настоящата година. А това е неоспоримо доказателство за качеството на знанията, които учениците получават в това учебно заведение, както и за тяхната висока степен на конкурентноспособност.

Една от новоприетите студентки, възпитанички на пирдопската гимназия Мария Камберова сподели:

– Изключително се радвам и се гордея с успехите на моите съученици, които допринасят за престижа на СОУ „С. Савов“ – Пирдоп. Оценявам подготовката, която моето училище ми даде, като отлична. Осъзнах този факт най-напред по време на приемните изпити, когато се чувствах спокойна и уверена в знанията си. Разбрах, че подготовката, която съм получила е стабилна и когато трябваше да избирам в кой университет да уча, след като бях приета и в Софийския университет и в УНСС. Записах се в УНСС – икономическа специалност.
В навечерието на 15 септември пожелавам успешна учебна година на всички учители и ученици. Нека всички те вярват в своите знания и умения и да се радват на бъдещи успехи.

Добави коментар