Викторина по повод Деня на книгата

На 16 април в библиотеката на читалище „Напредък“ -Пирдоп се проведе среща между младежите, които са част от Алианса за работа с доброволци и четвъртокласници от НУ „Т. Влайков“ Пирдоп. 

Инициативата е по повод 2 април – Ден на детската книга и 23 април – Международен ден на книгата и авторското право, а целта е насърчаване на четенето сред децата и запознаването им с библиотеката.

Срещата премина под формата на интерактивни игри. Първата от тях бе викторина. Въпросите й провокираха знанията на учениците, които са получени през годината. Те трябваше да рецитират и стихотворения. В друга от игрите децата трябваше да прочетат приказка въплъщавайки се в определен образ от нея.

Любомир Дечев, Владислав Божилов, Ивана и Емилия Лозанови получиха грамоти за най-активно участие. Награди за най-изразително четене получиха Самуил Бабачев, Нина Цанова и Стела Рашева. Мартин Христозов, Мия Радославова и Петьо Евстатиев бяха наградени за най-добра рецитация на стихотворение. Габриела Гостева от IV б клас спечели награда за авторско стихотворение.

В края на срещата Захарина Бодурова покани учениците да станат членове на библиотеката. Доброволците подариха на четвъртокласниците тетрадка и книгоразделители.

Добави коментар